Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Spelletjes spelen als hobby? Deze mogen niet ontbreken aan je collectie

Het spelen van spelletjes gezellig en ouderwets vermaak. Het is de perfecte bezigheid om met vrienden of familie te doen. Het is een mooie manier om tijd met elkaar te besteden en toch wat leuks te doen ondertussen. Je kan ondertussen lekkere hapjes eten of iets drinken. Kortom een gezellige avond. En voor iedereen bestaat er wat wils. Het aanbod spelletjes is enorm. Niet langer hoef je avonden te Mens erger je nietten. Denk aan backgammon spelen of monopoly. Hobby Spelers maken vaak andere keuzes, deze mensen zullen alle klassiekers ondertussen wel kennen en zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagende spelletjes. Veel hobby spelers zullen al behoorlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van spelletjes.

Welke klassiekers mogen er niet ontbreken?

Klassiekers zijn natuurlijk klassiekers voor een reden. Wanneer je bijvoorbeeld net begint met spelletjes of een nieuwe spelletjeskast opgebouwd mogen deze titels niet ontbreken. Geluk spelletjes zoals het ouderwetse Ganzenbord of Mens erger je niet, mogen natuurlijk niet ontbreken. Evenals een stok kaarten, een stok kaarten geeft je gelijk een heleboel spellen in één. Onder de strategie spellen zijn ook veel klassiekers denk aan Risk of stratego, ontzettend leuke strategie spellen waarmee je avonden kunt vullen. Onder de strategie spellen vallen natuurlijk ook dammen en schaken. Spellen waar je goed bij na moet denken. Een andere must haves zijn natuurlijk monopolie en rummy game, geen spelletjeskast is compleet zonder deze titels.

De beste nieuwe spelletjes

De wereld van bordspelletjes is constant in beweging. Elk jaar worden er nieuwe spelletjes uitgebracht. Er vinden ook elk jaar weer wedstrijden plaats, dan wordt het beste spel van het jaar gekozen. De nieuwe titels veranderen constant. Een populair vrij nieuw kaartspel is Exploding kittens. Dit is een toekomstige klassieker. Het is een grappig kaartspel met leuke illustraties. Het is een makkelijk en snel spel. Je zal het vrienden snel kunnen uitleggen. Het is een ideaal spel voor een avond met een drankje. Veel competitie of strategie komt er niet bij kijken. Maar dat hoeft ook niet altijd.

Kennis spellen

Buiten de strategie en geluk spellen zijn kennis spellen ook enorm populair denk maar aan Triviant al decennia lang een geliefde klassieker. Het is het perfecte spel voor een feestje. Triviant wordt jaarlijks bijgewerkt zodat de nieuwere versies altijd recent zijn. Ondertussen zijn er in de loop der jaren veel andere kennis spelletjes bijgekomen, met elk hun eigen format. Een voorbeeld is 30 seconds. Bij dit spel wordt er een woord gegeven wat je binnen 30 seconden aan je partner moet uitleggen zonder het te noemen. Dit kunnen allerlei woorden zijn zoals gebouwen, series, geschiedenis of boeken. Je moet de kennis die je hebt gebruiken om het woord te laten raden.

Waar kan ik de beste spelletjes vinden?

Er zijn heel veel plekken waar spelletjes worden verkocht. De makkelijkste plek, is de speelgoedwinkel, hier staan heel veel spelletjes. Helaas is het assortiment vaak niet bijzonder uitgebreid en vooral bedoeld voor kinderen. Het beste is om te kijken in een speciaalzaak. De mensen die hier werken zullen je vaak ook van alles kunnen vertellen over de spelletjes. Wat ook erg makkelijk is, is het bestellen via internet. Online kun je alle spellen en versies vinden die je zoekt.