Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Mijn nieuwe hobby: resin art

Het is weer zover, Nederland is helaas weer in lockdown. Lockdown nummer 2 noem ik het zelf ook wel. Buiten de deur activiteiten ondernemen gaat (bijna) niet meer, en de winkels zijn ook dicht. Gelukkig ben ik in lockdown nummer 1 op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s. Het was een lange zoektocht met veel missers, maar de eindstreep is met succes behaald. Waarbij de zeeën van tijd die ik opeens had tijdens de eerste lockdown me nachtmerries hebben bezorgd, brengt lockdown nummer 2 me zeeën van tijd om me nieuwe hobby uit te oefenen; resin art. 

Wat is resin art?

Resin art is een vorm van kunst waarbij gebruik wordt gemaakt van giethars. De hars wordt in verschillende lagen, vormen, kleuren en patronen gegoten en vormt zo een kunstobject. Met epoxy resin art kan je alle kanten op. Zo heb ik voor mijn zusje, aan de hand van een mal, een orgonite gemaakt. Een orgonite is een pyramide vorm gegoten van epoxy hars, met daarin andere materialen verwerkt. Bladgoud, glitter pigmenten en gouden kleurstoffen gaven het geheel een magische uitstraling. De pyramide heb ik laag na laag laten drogen, om zo tot het mooiste resultaat te komen. Naast deze orgonites ben ik bezig met het maken van een rivertable. 

Rivertable

Een rivertable is een tafel, die in het midden gescheiden wordt door epoxy hars. Als het ware giet je dus tussen 2 houten elementen de epoxy, wat het effect geeft van een rivier die door de tafel loopt. Dit kan in een rechte lijn zijn, maar ik heb er zelf voor gekozen dit minder netjes af te werken. Naar mijn idee doen de rechte lijnen af aan de het gevoel van een rivier, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. 

Wat heb je allemaal nodig?

Voor het maken van resin art dien je een aantal benodigdheden in huis te hebben. Wat je natuurlijk niet kunt missen is giethars. Giethars kopen doe je natuurlijk, en vooral in deze tijd, gewoon makkelijk online. Zelf koop ik mijn giethars, en andere benodigdheden bij www.mrboat.nl.Naast de giethars, ofwel epoxy hars, verschilt het per uitwerking wat de benodigdheden zijn. Vaak is er in ieder geval een mal nodig. Epoxy kunstwerken vallen het meeste op door het gebruik van pigmenten en/of glitters. In principe kun je alles verwerken in je kunstwerk, van beeldjes tot foto’s. Handig om sowieso aan te schaffen is een mini brander. Met een brander kan je eventuele luchtbellen, die tijdens het gieten kunnen vormen, weg branden. 

De aankomende tijd ga ik dus weer lekker verder met het maken van resin art. Ga jij het ook een kans geven of heb jij andere interessante hobby’s gevormd gevonden of hervonden in deze gekke tijd?