Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

BBQ als hobby: welke producten mogen niet missen?

Het bereiden van het perfecte stukje vlees op een barbecue. Barbecueën is tegenwoordig een steeds populairdere hobby geworden. De echte thuischefs zijn 24/7 bezig met het verbeteren van hun skills en met het perfectioneren van hun gerechten. Toch is het voor veel hobbykoks lastig om te bepalen welke producten en materialen het beste gebruikt kunnen worden voor het bereiden van een mooi stukje vlees. In dit artikel wordt uitgebreid ingegaan op de beste en onmisbare producten voor thuischefs.

Accessoires

Voor sommige gerechten is alleen een barbecue niet voldoende. Denk aan het maken van sauzen of soepen op de barbecue. Hiervoor zijn er speciale pannen/accessoires die het mogelijk maken om deze gerechten tot zorgvuldig af te ronden. Zo zijn er de The Bastard Gietijzeren Accessoires. Deze stijlvolle en functionele accessoires zorgen voor een perfecte maaltijd in een handomdraai. Door de gietijzeren producten worden de verschillende ingrediënten niet of nauwelijks aangetast en blijft de originele en mooie smaak van de ingrediënten behouden. Deze accessoires zijn een echte must voor een goede thuischef. Daarnaast wordt het door de uitbreiding ook mogelijk om meerdere gerechten te breiden. Hierdoor ontstaat er een grotere variatie aan recepten die bereid kunnen worden.

Barbecue zelf

Een onmisbaar onderdeel als barbecuechef is de barbecue zelf. Goede kwaliteit barbecues zijn vaak prijzig. Gelukkig is er soms Grizzly Grills aanbieding. Soms is het beter om even te wachten op een nieuwe aanbieding dan je geld te verspillen aan een te dure barbecue. Het is goed om te kijken naar de kwaliteit en de opslagmogelijkheid. Als jij geen mogelijkheid hebt tot het binnenplaatsen van een barbecue als deze uit staat dan is het een idee om een barbecue te kopen die bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om een hoes aan te schaffen die precies over de barbecue heen past. Hierdoor blijft de barbecue langer mooi en blijft de kwaliteit ervan goed. Er bestaat ook nog een verschil tussen twee typen barbecues. Zo is er de mogelijkheid om te bakken op een gasbarbecue maar er bestaan ook barbecues die werken op kolen. Bij de laatste variant gaat het vooral om de extra smaak die het vlees krijgt. De welbekende rooksmaak.

Overige producten

Naast de barbecue en de accessoires zijn er nog meer producten die het voor de thuiskok makkelijker kunnen maken. Denk hierbij aan een schort of een speciale barbecue handschoen/want. Ook bestaan er verschillende soorten tangen en grote gereedschappen die het barbecueën nog een stukje comfortabeler maken. Door speciale roestvrije tangen en messen kan het vlees op een nog betere manier worden bereid. Daarnaast wordt het voor jou als thuischef nog een stukje leuker om aan de slag te gaan. Tot slot zijn er nog producten die kunnen helpen bij het maken van overheerlijke gerechten. Zo zijn er veel receptenboeken en tips te vinden die het bereiden van een stukje vlees nog interessanter maken.