Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Koffiebar huren voor een feestje of evenement

Door de corona crisis hebben we ons allemaal gerealiseerd dat we eigenlijk nergens zijn zonder elkaar. Iedereen miste massaal de kleinste dingen als het ging om sociale gelegenheden. Of dat nu uitgaan was, verjaardagen met de familie, of een simpel gesprekje met een collega op de werkvloer. Vooral dat laatste was verbazend voor velen: misschien gaven we dan toch meer om onze eerst zo saai lijkende kantoorbaan dan we dachten. Want de mensen, dat is wat elk werk mooi maakt: een groot stuk van je sociale leven, hoe je jezelf presenteert, maar ook een beetje gezelligheid aan de horizon na een lange werkdag. 

Contact houden met je collega's

Nog steeds word aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven werken, wat betekent dat niet-digitaal sociaal contact op de werkvloer er voorlopig niet inzit. Toch is het belangrijk om goed contact te houden met de mensen die je mist om je heen op een thuiswerkdag, want zo hou je ook meer plezier in je werk, zelfs vanuit huis. Af en toe even bijkletsen over een vervelende klant, iets wat er misging of de laatste roddels op de werkvloer, het hoort erbij.

Bijeenkomsten

Nu de maatregelen weer wat strenger zijn geworden nadat er een tweede golf ontstond in veel andere landen, word bijeenkomen met je collega's toch weer iets moeilijker. Maar net als met je vrienden en familie merken we dat alleen digitaal of telefonisch contact toch ook niet alles is. Waarom organiseer je dus niet een keer een vergadering of bijeenkomst op locatie? Op afstand en volgens alle maatregelen. Ben je een groot bedrijf, wissel dan af in verschillende groepjes of huur meerdere kleinere ruimtes af in plaats van een grote. 

En om de boel dan echt als een soort feestje te laten voelen – want dat zou het moeten zijn, als je elkaar zo lang niet hebt gezien – kun je meteen groots uitpakken, zodat iedereen ondanks de kleinschaligheid zich écht weer met elkaar verbonden voelt. Hou het in thema van het kantoor en maak er geen avond borrel van, maar een brunch vergadering met een koffiebar op locatie. Zo kun je ouderwets bijkletsen met je collega's over een kopje koffie, zoals je dat nu telefonisch doet vanuit je eigen huis. Je kunt zelfs een barista inhuren bij de koffiebar, die zich natuurlijk ook netjes aan alle maatregelen houdt, om het toch écht als een feestje te laten voelen. Zo krijg je allemaal weer meer waardering voor het werk wat je doet en de mensen die dit mogelijk maken!