Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een staycation is zo erg nog niet

Door de omstandigheden rondom het Coronavirus zijn vele van ons gedwongen een jaartje vakantie te vieren in eigen land. Waar een groot deel van onze bevolking vaak de hitte opzoekt in de zuidelijke landen, mogen we dit jaar ons eigen mooie landje gaan verkennen. Nu denken veel mensen: vakantie in eigen land kan nooit zo leuk zijn als even een weekje weg, maar niets is minder waar. Waar we in ons dagelijks leven vaak alleen maar op de werkvloer staan, bezig zijn met het huishouden en natuurlijk het beetje family time erin proberen te proppen missen we een hele hoop van wat Nederland allemaal te bieden heeft. Hieronder staan drie hele leuke dagjes uit om samen met het gezin te doen tijdens deze zomervakantie, gewoon in eigen land.

Naar het strand of een dagje de boot op

Deze is natuurlijk wel bedoeld voor een dag waarbij het weer een beetje meezit, maar niets is zo relaxed als een dagje lekker liggen bakken, kastelen bouwen en zwemmen (als je er dan eenmaal bent aangekomen natuurlijk). Er zijn wel wat dingen die je het beste de dag van te voren kunt voorbereiden voor zo een dag. Neem genoeg drinken, speeltjes voor de kids en eten mee. Daarnaast is bescherming tegen de zon geen overbodig luxe. Denk hierbij aan een parasol, of hele goede zonnebrandcrème. En voor degene onder ons die niet graag met hun handdoekjes in het zand willen liggen is een strandstoel de ideale oplossing. Deze kun je soms huren op het strand zelf, maar een eigen stoel is vaak toch het fijnste. 

Wat dacht je van dagje naar een pretpark 

Een dagje naar het pretpark is volgens vele mensen over de hele wereld een van de leukste dagjes uit die er maar kunnen zijn. Zorg er wel voor dat je hele comfortabele schoenen mee hebt en natuurlijk ook weer zonnebrand om je te beschermen tegen de zon.

Fiets de polder rond 

Voor de sportievelingen onder ons is het fietsen door de polders in Nederland een superleuke bezigheid. Tijdens deze tochten kun je namelijk ook lekker tussen de middag ergens een hapje gaan eten en aan het einde van je reis stiekem toch nog een ijsje toe nemen. Het uitzicht waar we vaak met de auto snel doorheen rijden krijgt dan toch opeens nog wat moois en dit is de typisch hollandse manier om dat te waarderen. Voor de wat minder sportieve mensen onder ons zijn er natuurlijk hele goede alternatieven! Zo rijden veel mensen tegenwoordig op elektrische fietsen of kun je een rondje met de auto maken, waarbij je geniet van ons mooie Nederland.