Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Voorzie je dak van een waterdichte onderlaag met EPDM folie

Het dak van een woning is de eerste linie van de verdediging tegen de weerselementen. Het meeste weer in de vorm van neerslag komt immers van boven. Als je 4 palen neerzet en daar een dak op monteert, dan zit je in ieder geval droog. Als je een beetje opschuift naar het midden onder het dak, dan kan de eventuele neerslag je niet van de zijkanten bereiken. Als het hard waait ben je in een dergelijke constructie uiteraard niet veilig, maar het idee is hier dat een dak sowieso noodzakelijk is. Met 4 perfect geïsoleerde muren alleen, kun je net zo goed buiten gaan staan. Het is dan ook zaak om ervoor te zorgen dat het dak waterdicht is en goed is geïsoleerd. Of je nou dakpannen hebt of niet, de onderlaag moet van optimale kwaliteit zijn. Tevens zoek je misschien ook naar een materiaal dat gemakkelijk en eventueel door jezelf is aan te brengen. Het is dan ook goed om te kijken naar EPDM folie van EPDMXL. Deze folie is van hoogwaardige kwaliteit en zorgt ervoor dat je dak in uitstekende staat verkeert. Daarnaast is de EPDM folie gemakkelijk aan te brengen. Je hebt er dan ook geen expert voor nodig. Je kunt de EPDM folie prima zelf op het dak aanbrengen. Door het volgen van de instructies is het prima te doen. Als je het niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan met het aanbrengen van de EPDM folie, dan kun je uiteraard ook gewoon experts inschakelen. Voor de EPDM folie kun je in ieder geval terecht bij EPDMXL. Bij deze winkel kun je alles op het gebied van EPDM bestellen. Dat betekent dat je bij deze winkel ook voldoende EPDM folie kunt kopen. Op de site vind je ook een handleiding met instructies voor het aanbrengen en bevestigen van de folie. Het is allemaal met lijm te bevestigen. Je hoeft dus niet in de weer met teer, gevaarlijke stoffen en/of branders. Alles is gemakkelijk via de EPDM lijm & kit te bevestigen op het dak. Als alles eenmaal goed en wel is aangebracht, dan kun je rekenen op een dak dat minimaal 50 jaar meegaat. De kans is groot dat je er tijdens jouw leven geen omkijken meer naar hebt en dus gewoon kunt genieten van een waterdicht dak. Niks is immers vervelender dan lekkage. Het lek moet opgespoord worden en zit vaak heel ergens anders. Vaak veroorzaakt een lek ook nog eens flink wat schade en moet je een groot deel van het dak helemaal repareren. Voorkomen is beter dan genezen en dus is het goed om direct EPDM folie te kopen. 

Bestel de EPDM folie via de website van epdmxl.nl

Mocht je op zoek zijn naar EPDM folie, dan kun je dat meteen bestellen via de website van epdmxl.nl. Hier kun je namelijk alle verschillende EPDM artikelen bestelen zoals: 

  • Volledige dakpakketen
  • Lijm & Kit
  • Folie
  • Dakstroken

Al deze artikelen kun je toevoegen aan de winkelwagen en zo direct bestellen.

Neem contact op met EPDMXL

Als je meer wilt weten of hulp nodig hebt voor het aanbrengen van de dakbedekking, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen met de Helpdesk van EPDMXL. 

Lees meer…