Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Ontdek de hoogte van de gangbare makelaarscourtage via makelaarkosten.nl

Als je een huis wil verkopen, dan is het nooit een slecht idee om een makelaar in dienst te nemen. Deze heeft uiteraard verstand van zaken en kan de taken overnemen waar je zelf misschien wat minder ervaring mee hebt. Hoewel de huizen zichzelf tegenwoordig verkopen door de krapte op de woningmarkt, is een makelaar toch onmisbaar. Je kunt een huis immers voor verschillende bedragen verkopen en hoe beter de makelaar, hoe hoger het uiteindelijke bedrag dat je zult ontvangen. Het is dan ook allang niet meer een kwestie of je je huis al dan niet verkoopt, want het gaat tegenwoordig juist veel meer om de kwestie hoeveel je voor je woning zult ontvangen. Dat er overgeboden gaat worden staat van te voren eigenlijk al vast. Hoe populairder het type woning en hoe beter de locatie, des te hoger de boden zullen uitvallen. Er kan zomaar een halve ton bovenop de vraagprijs komen. Maar om dat voor elkaar te krijgen is het wel verstandig om een makelaar in te schakelen. Deze kost uiteraard ook geld. Je ziet tegenwoordig vaak dat makelaars werken met een makelaarscourtage. Dat is uiteraard in het voordeel van de makelaar, want met zulke hoge verkoopprijzen, ligt de makelaarscourtage ook een stuk hoger. Tevens hoeven makelaars zich ook geen zorgen te maken dat ze een woning niet kunnen verkopen. Dus het risico van de makelaarscourtage, namelijk dat een makelaar uiteindelijk met lege handen komt te staan, is vrijwel compleet afwezig. Wat dat betreft doe je er dan ook goed aan om vooral eerst even de verschillende makelaars met elkaar te vergelijken om te ontdekken wat de makelaarscourtage is per makelaar. Tevens is het goed om van te voren even te kijken naar de gemiddelde makelaarscourtage op dit moment in 2021, zodat je de individuele makelaars kunt toetsen aan de hand van dit gemiddelde. Je wil immers niet in zee gaan met een makelaarskantoor dat een veel hogere makelaarscourtage rekent dan gemiddeld gangbaar is. Om al dat soort zaken te ontdekken kun je het beste een kijkje nemen op makelaarkosten.nl. Op deze site vind je allerlei informatie over makelaarskosten en de makelaarscourtage. Deze informatie wordt altijd geüpdatet zodra er dingen veranderen in makelaarsland. Mocht je dus een woning verkopen en is het al weer een tijdje geleden dat je iets te maken hebt gehad met makelaar, dan is het altijd goed om je kennis ook even te updaten aan de hand van makelaarkosten.nl. 

Verkoop je woning via een makelaar met een aantrekkelijke makelaarscourtage

Aangezien het verkopen van een woning niet heel lastig is en de meeste makelaars dezelfde trucs toepassen om het uiteindelijk bedrag voor de woning zo hoog mogelijk te laten uitvallen, kun je in principe vertrouwen op de meeste makelaars. Het is altijd goed om even de recensies te bekijken, zodat je zeker weet of de makelaar betrouwbaar is. Vervolgens kun je makelaars gaan vergelijken en degene met de meest aantrekkelijke makelaarscourtage uitkiezen. 

Ontdek alles wat je moet weten via makelaarkosten.nl

Als je meer wil weten over de kosten van makelaars of andere gerelateerde onderwerpen, dan kun je altijd even een kijkje nemen op makelaarkosten.nl. Hier vind je informatie over allerlei onderwerpen zoals: 

  • Kosten NVM-makelaar
  • BTW makelaar 2021
  • Kosten waardebepaling huis

Lees meer…