Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Kies jij een kunststof regenton?

Na de droge zomers van de afgelopen drie jaren, hebben steeds meer mensen interesse gekregen in het kopen van een kunststof regenton. Zij zagen hun waterverbruik flink omhoog gaan en willen hier voor de komende jaren graag verandering in brengen. Dit kan door gebruik te gaan maken van een kunststof regenton. Maar dat is niet het enige voordeel dat je hiermee behaalt. Wist je dat het voor je planten ook beter is om regenwater te gebruiken bij het bewateren? En dat je door het opvangen van regenwater het riool ontlast? Allemaal goede redenen om je eens in deze producten te verdiepen!

Voordelen van water opvangen

We noemden hiervoor al kort de voordelen waar je van profiteert als je kiest voor een kunststof regenton. Daar gaan we hier iets verder op in. De meeste mensen zullen voor dit product kiezen omdat ze graag willen besparen op hun waterverbruik en dat is een heel goede keus! Het wordt voor waterschappen steeds lastiger om voldoende drinkwater te zuiveren en het is dan zonde om dit drinkwater te gebruiken voor bijvoorbeeld het bewateren van je planten. Hier kun je immers ook prima regenwater voor gebruiken. Koop daarom een kunststof regenton, sluit deze aan op je regenpijp en hij loopt vanzelf vol. Zowel je tuinplanten als je kamerplanten kun je hiermee water geven. Groot voordeel is dat regenwater voor je plantjes ook nog eens gezonder is. Dat heeft te maken met de hardheid van het water. Daarnaast zorgen regentonnen ervoor dat het riool minder belast wordt. Onze regenpijpen zitten immers op het riool aangesloten bij een fikse regenbui komt daar in één keer heel veel water in terecht. Hoe meer mensen kiezen voor een kunststof regenton in hun tuin, hoe meer regenwater er opgevangen wordt en hoe minder er in het riool belandt! Ook dat is zeker een groot voordeel.

Houten of kunststof regenton?

Als je op zoek gaat naar regentonnen, dan zul je zien dat deze van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn, namelijk hout of plastic. Wat kun je nu het beste kiezen? Hout heeft natuurlijk een mooie, natuurlijke uitstraling. Maar het is ook een materiaal dat werkt en dat niet meteen volledig waterdicht is. Met een kunststof regenton weet je zeker dat deze helemaal waterdicht is. Bovendien biedt dit materiaal als voordeel dat er veel vormen mee gemaakt kunnen worden en ook is het in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je hebt dus veel meer keus en dat is ook wat waard! Daarnaast zal het niet zomaar verkleuren in de zon en het materiaal heeft een lange levensduur. Een kunststof regenton heeft dus veel voordelen:

  • verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren
  • verkleurt niet en heeft een lange levensduur
  • sterk materiaal dat echt waterdicht is

Dat maakt dit materiaal dus een uitstekende keus! Wil je dit product kopen, dan is het niet alleen van belang om na te denken over de vorm en de kleur die jij het mooist vindt, maar je moet ook nadenken over de maat. Bij regenton.nu kun je een kunststof regenton kopen van 50 liter maar ook van 2000 liter! Denk vooraf daarom na welke inhoud het best past bij jouw tuin!