Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Dit moet je weten over een zwembad in de tuin 

Wat is er op een hete zomerdag nou lekkerder dan een goede duik in een zwembad te kunnen nemen? Wanneer de temperatuur rond de 30 graden is dan willen veel mensen niets liever doen dan een beetje in de schaduw bij het zwembad liggen en zo af en toe een duik nemen. Om te gaan zwemmen kun je natuurlijk naar een openbaar zwembad bij jou in de buurt gaan. Echter, je kunt er ook voor kiezen om via petsplace jouw eigen zwembad aan te schaffen. Dan kun je op een warme dag lekker zwemmen in je eigen tuin.

Waarom een zwembad? 

Je zult nu kunnen denken. ‘Ik heb het prima naar mijn zin in het openbare zwembad, waarom zou ik een eigen zwembad voor in mijn tuin moeten aanschaffen?’ Er zijn verschillende redenen die jou ervan zullen overtuigen dat een zwembad aanschaffen voor in jouw tuin een goede optie is en leuker is dan iedere dag een bezoek brengen aan het openbare zwembad. Bij een openbare zwembaden kan het op een warme zomerdag namelijk erg druk zijn, als je een eigen zwembad hebt, dan kun je deze drukte ontlopen.

Voordelen van een zwembad 

Het kunnen ontlopen van drukte is dus een eerste voordeel waar je van kunt profiteren wanneer je een zwembad aanschaft, maar het is nog niet het enige. Je kunt soms behoorlijk veel reistijd kwijt zijn wanneer je onderweg gaat naar een openbaar zwembad. Wanneer je een eigen zwembad hebt, dan bespaar je jezelf deze reistijd. Daarnaast is het fijn dat je het zwembad altijd tot je beschikking hebt. Als je bezig bent met tuinonderhoud en toe bent aan verkoeling, dan kun je gemakkelijk even een duik nemen in je eigen zwembad. Ook wanneer je thuis komt van een lange werkdag staat het zwembad voor je klaar.

Verschillende soorten 

Als je op onderzoek uitgaat omdat je graag zelf een zwembad wilt aanschaffen, dan zul je al snel ontdekken dat er veel verschillende soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Zwembaden kunnen bijvoorbeeld erg verschillend zijn qua grootte. De afmetingen variëren van een klein badje wat vooral geschikt is voor kinderen tot aan een groot bad waar je met meerdere volwassen personen in kunt. Daarnaast is er een verschil in het materiaal van zwembaden. Je kunt kiezen voor een opblaasbaar zwembad, of juist voor een zwembad wat door middel van een speciaal frame opgezet dient te worden. Ga zelf op onderzoek uit en bekijk in een winkel de verschillende modellen.

Houd hier rekening mee

Wanneer je er voor kiest om een zwembad in jouw tuin te zetten, dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld slim om een zeil of doek aan te schaffen wat je over het zwembad heen kunt leggen wanneer je het niet gebruikt. Als je dit niet doet loop je namelijk het risico dat er bladeren in jouw zwembad belanden. Daarnaast is het belangrijk om het water in jouw zwembad goed te blijven controleren en schoon te houden. Om het water zo lang mogelijk in een goede conditie te houden is het belangrijk dat er voldoende chloor in het water zit.