Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Waarom overstappen op LED-lampen de moeite waard is

G53 led

Als je geld wilt besparen en tegelijkertijd het milieu een plezier wilt doen, twijfel dan niet langer en schakel de lichtbronnen in het hele huishouden over op leds. 

In tijden van stijgende energieprijzen zijn veel consumenten op zoek naar manieren om de elektriciteitskosten te verlagen. Overstappen op LED-lampen biedt grote besparingen op huishoudelijke verlichting. Er is hier al jaren een duidelijke trend in verlichting. Of het nu in kantoren, in de industrie, in magazijnen, in ondergrondse parkeergarages, kelders of verschillende woonruimtes in uw eigen vier muren is – overstappen op LED-technologie is in veel opzichten de moeite waard.

Sfeer scheppen via indirecte verlichting

LED-lampen voor spots en spots zijn verkrijgbaar met veel verschillende basistypes. De meeste komen overeen met de sokkels van halogeenlampen en spaarlampen, zodat ze gemakkelijk direct kunnen worden verwisseld. Je hoeft dus geen compleet nieuwe lamp te kopen, je hoeft alleen maar de lamp te vervangen. Houd er echter rekening mee dat LED-lampen doorgaans een beduidend lager wattage hebben dan halogeen- of spaarlampen, maar dezelfde lichtopbrengst bieden. Het wattage waarmee het overeenkomt, staat meestal op de lamp. Er bestaat een diversiteit aan lichtbronnen die geschikt zijn voor spots en spotlights. In je huis kan je indirect licht verkrijgen door spotjes, vloer en wandlampen te gaan combineren. Leds lenen zich hier voor!

G53 led

G53 led -lampen

G53 led -lampen zijn uitgerust met een gestandaardiseerde fitting, die is voorzien van twee penvormige contacten. Er zit een afstand van precies 5,3 cm tussen. Deze lampen worden gebruikt als schijnwerpers. Ze worden vaak gebruikt om hele kamers of in ieder geval hele grote ruimtes te verlichten. Ze moeten dus een overeenkomstige lichtopbrengst meebrengen. Daar hebben ze natuurlijk ook veel energie voor nodig. De G53 led -lamp verbruikt echter veel minder stroom dan hun voorgangers in de vorm van halogeenlampen en spaarlampen. Hun energie-efficiëntie overtuigt! Ze scoren punten met een levensduur tot 50.000 uur.