Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Vijf verlichtingsmerken om je lampen slim te maken

Iedereen wil tegenwoordig zijn huis op een slimme manier bedienen. Voor de meeste mensen begint dit bij de verlichting. Slimme lampen zijn namelijk relatief eenvoudig te installeren. Je koopt een starterskit van Philips hue en binnen enkele minuten zijn al je lampen verbonden met het internet. Maar ook andere merken hebben simpele oplossingen die een stuk goedkoper zijn en net zo simpel om te installeren. 

Wiz

De slimme lampen van Wiz connected zijn een mooi begin om te proeven aan slimme verlichting. Je hebt namelijk geen hub nodig om je lampen te kunnen bedienen. De connectiviteit gaat namelijk via wifi. Super handig wanneer je wilt starten met een klein aantal lampen of bijvoorbeeld de kinderkamer slim wilt schakelen zonder dat je kind bij al je verlichting kan. 

Philips hue

Het bekendste en meest verfijnde systeem is Hue. Hue is in het verleden ontwikkeld door Philips en heeft dus vele jaren ervaring aan boord. Binnen dit merk zijn veel verschillende lampen, armaturen en accessoires te vinden. Zelfs voor buiten is er slimme verlichting beschikbaar. Je kunt alle lampen met elkaar laten communiceren door gebruik te maken van de slimme Philips hue bridge. Zowel je binnen als buitenverlichting kun je bedienen en instellen met dezelfde app op je smartphone. 

Innr Lighting

Innr Lighting heeft een compleet pakket met smart verlichtingsproducten. Een goed gevuld assortiment waar je de meeste verlichtingsproblemen in huis kunt oplossen. De lampen van Innr zorgen voor sfeer en comfort. Het mooie van Innr is dat het ook te combineren valt met andere verlichtingsmerken, zoals Hue en Ikea Tradfri. 

Ikea Tradfri

Ook de grootste woonwinkel van Nederland heeft een eigen slim verlichtingsmerk, namelijk Tradfri. De Ikea Tradfri lampen vind je in verschillende soorten en kleuren. Net als alle andere producten van Ikea zijn de lampen eenvoudig te installeren en kun je ook diverse accessoires kopen om je lampen te kunnen schakelen. Tradfri werkt onder andere ook samen met Google home om al je lampen met je stem te kunnen bedienen.