Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Tips voor een originele tuininrichting

cortenstaal kantopsluiting

Ben je op zoek naar een originele inrichting voor je tuin? Dat bereik je door het aanleggen van borders. Borders, voorzien van een borderrand, hoog je op met zand zodat er hoogteverschillen ontstaan. Dit maakt de tuin spannender. Met een borderrand ziet de tuin er ook verzorgd en overzichtelijk uit.

Wat is een kantopsluiting?

Met een kantopsluiting grens je verschillende gebieden in de tuin af. Je gebruikt het bijvoorbeeld om scheiding te brengen tussen een border en het gazon. Met een kantopsluiting voorkom je ook dat grind buiten de tuinpaden terecht komt. De tuin ziet er zo netjes en verzorgd uit. Daarnaast heb je minder onderhoud aan de tuin omdat onkruid en gras worden beperkt door de afbakening.

cortenstaal kantopsluiting

Borders met een cortenstaal kantopsluiting

Met de aanleg van borders zorg je voor een originele inrichting van je tuin. Er zijn genoeg mogelijkheden, van ronde borders tot rechthoeken. Bijna alle vormen zijn toe te passen en met elkaar te combineren. Voor de afbakening van een border is cortenstaal een mooi materiaal. Een cortenstaal kantopsluiting heeft een moderne uitstraling en behoeft geen onderhoud. Het materiaal is enigszins buigbaar, stevig en duurzaam. Het wordt veel gebruikt als afscheiding.

Waar gebruik je een border voor?

Een border gebruik je voor het planten van bomen, bloemen en planten, maar ook voor de aanleg van een vijver. Door de border op te hogen met zand, maak je er een echte blikvanger van. Hoogteverschillen in de tuin zorgen namelijk voor een spannend geheel.

Het combineren van verschillende materialen in de tuin

Het wordt nog mooier door verschillende materialen met elkaar te combineren. De koele uitstraling van stalen voorwerpen met het warme van hout. Grind in combinatie met tegels of stenen. Omdat het niet rommelig mag ogen, beperk je de verschillende materialen tot 2 of 3, maar dat is mede afhankelijk van de grootte van je tuin.