Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Speelhuisjes: de beste manier om op te groeien

In deze tijd van digitalisering kan het erg lastig zijn om uw kinderen nog buiten te laten spelen. Tegenwoordig zitten ze achter de televisie te gamen of met hun neus in hun mobiel. Ondanks dat dit niet altijd erg slecht hoeft te zijn is dit zeker niet ideaal. Zo zitten er aan buitenspelen erg veel voordelen, daarnaast leren de kinderen erg veel dingen die ze anders niet leren. Een manier om kinderen weer buiten te laten spelen is om een speelhuisje in de tuin te zetten. In deze blog wordt gekeken naar de voordelen van speelhuisjes en naar verschillende opties die hieraan verbonden zijn.

Voordelen van speelhuisjes

Als kinderen buiten spelen in een speelhuisje dan heeft dit erg goede effecten op hen. Zo worden hun botten en spieren versterkt daarnaast blijven ze ook erg actief en gezond. Dit zijn twee enorme voordelen die de kinderen nu en later ten goede komen. Ook de coördinatie van het kind wordt enorm verbeterd, iets wat erg belangrijk is om op jonge leeftijd te leren. Spelen in een speelhuisje zorgt ook voor een verbeterde slaapkwaliteit. Daarnaast zorgt samen spelen voor betere sociale vaardigheden. Het laatste positieve effect dat behandeld zal worden is dat de kinderen een stuk verantwoordelijker worden. Als u uw kind verantwoordelijk maakt voor het speelhuisje dan zal hij of zij leren om ergens zuinig mee om te gaan.

Verschillende soorten speelhuisjes

Er zijn tal van speelhuisjes. Elk huisje heeft zijn eigen stijl en leuke accessoires. Sommige huisjes hebben een trap met een uitkijktoren, andere hebben een echt huisje met een balkon. De speelhuisjes met een glijbaan of zandbak zijn natuurlijk ook erg populair.

Glijbaan

Verschillende speelhuisjes hebben er een glijbaan bij zitten. Een glijbaan in de achtertuin zorgt voor een grote glimlach op het gezicht van ieder kind. Een erg goed idee om de kinderen mee naar buiten te krijgen dus. Sommige glijbanen hebben ook de optie om er een waterglijbaan van te maken, ideaal voor in de zomer! Een speelhuis met glijbaan brengt extra veel plezier met zich mee.

Zandbak

Ook de zandbak is razend populair. Met een zandbak kan namelijk zo veel gedaan worden. Het maken van zandtaarten of het maken van een kasteel. Gelukkig worden er bij steeds meer speelhuisjes zandbakken geleverd.