Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Taxushaag in je tuin? Lees ons artikel

Iedereen die ook maar iets van tuinen af weet, is bekend met de taxushaag. Het is een ware klassieker voor iedere tuinier, omdat het allang een populaire haag is. En dat is natuurlijk niet zomaar het geval. Het is nu eenmaal een haag met veel fijne kenmerken. Echter moet je nog wel weten hoe je de haag moet verzorgen en hoe je het kunt plaatsen. Wil je meer weten over deze plant? Lees dan vooral even verder.

Taxushaag

Wat je moet weten over de taxushaag

Deze haag zie je in veel tuinen terug. En de mooie uitstraling is daar natuurlijk een belangrijke reden voor. Maar dat niet alleen, de haag houdt ook het hele jaar haar mooie kleur vast. Zo kun je het hele jaar genieten van een groene haag, die tevens ook goed bedekt is. Dit komt doordat de takken dicht op elkaar zitten. Het is dus ook een ideale haag om voor meer privacy in je tuin te zorgen. Wat vaak ook een belangrijke reden is voor het plaatsen van een haag.

Taxushaag

Wil je de taxushaag gaan aanschaffen? Bedenk je dan wel dat het belangrijk is om te weten hoe je de haag moet planten. Maar ook hoe je het goed bijhoudt. Ben je hier niet zeker van? Vraag dan om advies bij je aanbieder. Of schakel een tuinierder in. Een goede verkoper kan je vaak al voorzien van het juiste advies om goed voor je haag te zorgen.