Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een vijg in pot, zelfs op je balkon je eigen vijgen

Ook al heb je maar een kleine tuin, een klein terrasje of een balkon, je kunt kiezen voor een vijg in pot en je kweekt makkelijk je eigen vijgen. Een vijgenplant is bovendien zeer decoratief en brengt een exotisch sfeertje bij jou thuis. Je kiest tussen groene zoete of donkere zoete vijgen. of je koopt een vijg in pot van elke soort en je kunt de vruchten mengen.

Flexibiliteit in en om je huis

Door een vijg in pot te kopen heb je veel mogelijkheden. Je plaatst de boom waar je het maar wilt. Wil je bijvoorbeeld ook in de winter genieten van je boom? Dan plaats je hem voor het venster in de zon. Vijgen in potten kun je makkelijk combineren met andere exotische fruitbomen in potten. Zo kun je zonder problemen ook citrusbomen in een pot of druiven op stam in een pot kopen. Of denk aan andere bloemen en planten in potten: oleanders, bougainvillea, palmen, agaves en nog heel wat meer tropische planten. Door ze in potten te plaatsen hou je ze mooi in toom en zullen ze veel minder snel wild uitgroeien. Met een vijg in pot richt jij je tuin of terras in zoals jij dat wilt.

Vijgen zijn dankbare bomen

Als je je vijg in pot goed behandelt en verzorgt, dan is dit een zeer dankbare plant. Je geeft hem de nodige aandacht qua mest en water geven en je zet hem op de perfecte standplaats. Dan krijg je elk jaar een groot aantal eigen vijgen. Vijgen zijn in veel gerechten te verwerken: met yoghurt, in taart of in confituur bijvoorbeeld. En ook gedroogd smaken ze heerlijk. Samen met de andere oogst van je tropische vruchten maak je heerlijke vruchtensalades, vruchtensappen of smoothies. Tropisch fruit zit boordevol vitamines. Wat je in de zomer en de herfst oogst aan gezonde vruchten zijn een bron van energie die jou de winter door helpt.