Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een mooie tuin

Iedereen droomt er wel eens van, een mooie afgewerkte tuin. Maar toch is de tuin vaak het laatste waar mensen tijd en geld aan uitgeven. Want als je een lekkage of een verstopte gootsteen hebt krijgt dat toch echt voorrang. Maar hoe lekker is het om in je tuin een plekje te hebben waar je kan loungen of een leuke speelhoek voor de kinderen. En toch is dit moeilijk om in kaart te brengen. Je kan er voor kiezen om een tuinspecialist in te huren maar als je zelf handig bent met zulke dingen dan bespaart het een hoop kosten om zelf aan de slag te gaan.

Een tuinkamer

Omdat het in Nederland niet altijd even mooi weer is is het handig om een tuinkamer te maken. Dit is een overkapping waar je zelf ook nog je deuren of ramen in kan laten installeren, maar je kan het ook lekker open laten. In deze tuinkamer kan je bijvoorbeeld je eettafel zetten zodat je lekker buiten kan eten zomers. Of je maakt er een leuke speelhoek van voor de kinderen. Een eigen mini keuken of een zandbak misschien. Ook is het leuk om er een loungehoek van te maken. Een mooie lounge set met wat lekkere kussens. Een warmte lamp aan het plafond hangen en wat leuke sfeerlichtjes en je kan er heel wat lekkere zomeravonden doorbrengen. Als je een mogelijkheid tot elektriciteit hebt in je tuin dan zou je er zelf een minibar in kunnen zetten. Zo hoef je niet elke keer naar binnen om eten en drinken te pakken maar dat staat dan gewoon lekker in je tuinkamer.

Aankleding van je tuin

Zodra je loungehoek af is kan je gaan nadenken over de aankleding van je tuin. Hou je meer van een wat strakkere look? Of vind jij het wel leuk om aardig wat bloemen en plantjes in je tuin te hebben? Denk hier goed over na voordat je allemaal dingen in huis haalt. Want bloemen en planten hebben ook bijna elke dag wel water nodig en daar moet je natuurlijk wel genoeg tijd voor hebben! Wat kruidenplantjes in je tuin is ook altijd erg leuk. Tijm, munt en rozemarijn zijn erg goed zelf te verbouwen. Een paar leuke plantjes of bloemen staan ook altijd erg vrolijk op de eettafel bijvoorbeeld. Kies hiervoor dan wel plantjes die goed tegen verschillende weersinvloeden kan. Want in Nederland kan het de ene dag 30 graden zijn en de volgende dag erg hard regenen.