Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Vraag subsidie kunststof kozijnen aan

subsidie kunststof kozijnen

Door middel van het uitgeven van subsidies stimuleert de overheid men om acties te ondernemen die zijn gericht op verduurzaming, milieubescherming en energiebesparing. Als je een nieuw huis laat bouwen, of je huis wil verbouwen, is het wellicht interessant om hier eens naar te kijken. Wanneer je minimaal twee energiebesparende maatregelen aan jouw woning laat uitvoeren, kun je hier subsidie voor aanvragen. 

Kunststof kozijnen met triple glas

Er is een nieuwe subsidieregeling vastgesteld om deze maatregelen te kunnen financieren. Deze regeling wordt ook wel de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor eigenaar en bewoner genoemd. Wanneer we specifiek kijken naar een subsidie kunststof kozijnen, dan kun je deze aanvragen als je triple glas combineert met isolerende kozijnen. 

Triple glas heeft, net als kunststof kozijnen, een lage U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat. Met kunststof kozijnen en triple glas hoef je dus minder te verwarmen. Hierdoor is jouw woning duurzamer en bespaar je op de energie. 

subsidie kunststof kozijnen

Subsidie voor verenigingen en corporaties

Naast dat je als particulier subsidie kunststof kozijnen kunt aanvragen, kan dit ook als Vereniging van Eigenaren, Woningcorporatie of Woningbouwvereniging. Je kunt deze subsidie aanvragen als je als vereniging energiebesparende maatregelen onderneemt, of energieadvies van een gecertificeerde energieprestatieadviseur krijgt. Daarnaast kun je laagrentende leningen voor VvE’s aanvragen voor verduurzaming van woningen. Dit kun je aanvragen bij het Nationaal Energiebesparingsfonds.