Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Lichtkoepels

Wanneer je een woning hebt, welke is voorzien van een plat dak, zal door het aanbrengen van lichtkoepels, deze een enorme boost geven. Ook wanneer je een terrasoverkapping bezit, kan een koepel nét even dat beetje licht meer in de winter, tot een aangename plek maken. Het natuurlijke licht binnenhalen, kan altijd door een raam extra te plaatsen. Echter, door gebruik te maken van een raam in het dak, komt er 30 tot 50% meer licht binnen dan met een raam in de muur. Een koepel geeft je zicht op strakblauwe hemel of laat je juist genieten van de voortrazende wolken. Als het regent hoor je dat als eerste op de koepel kletteren. Daglicht heeft een positieve werking op je humeur en zal je productiviteit doen stijgen.

Privacy

Een licht koepel geeft privacy. Je hoeft geen gordijnen te sluiten tegen de pottenkijkers. Voor elk interieur zijn koepels te koop. Een modern, strak interieur zal door het plaatsen van een vierkant model het beste tot zijn recht komen. Licht koepels verhogen de sfeer en geven altijd minder elektriciteits kosten. Ronde koepels kunnen geplaatst worden in kleine ruimtes. Ze geven optimaal licht en hebben weinig ruimte nodig. Een licht koepel is helaas wel inbraakgevoelig. Door simpel de schroeven los te draaien kan men zich een weg banen in je woning. Er zijn echter anti-inbraakroosters die je boven de koepel kan plaatsen, deze houden het dievengilde buiten.

Lichtkoepelsinfo heeft een drietal koepels die het meest populair zijn uitgeselecteerd.

  • De 1W AC AWP E16
  • De losse koepel die je zelf kunt samenstellen
  • Complete set ventilatie

Om deze koepels en benodigdheden te plaatsen is het noodzakelijk dat je wel een beetje handige klusser bent. Mensen die eigenlijk nooit wat doen aan kluswerk, kunnen beter dit werk aan de vakman overlaten.Kijk voor uitgebreide informatie op de website.