Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een vakantie aan het Gardameer: garantie voor vermaak

Gardameer

Elk jaar reizen er weer vele duizenden toeristen uit Italië en vele andere landen af naar het in het noorden van Italië gelegen Gardameer. Dat zo veel toeristen deze regio bezoeken is niet iets dat je zou moeten afschrikken. Je kunt het eigenlijk beter omdraaien. Als namelijk dusdanig veel mensen afreizen naar de randen van het Gardameer, dan kan het niet anders of er is daar gewoon ontzettend veel te zien en te doen. En ja, dat is ook daadwerkelijk het geval. Hieronder lees je een greep uit de vele toeristische tips die er te geven zijn voor een verblijf aan het Gardameer.

Gardameer

Toeristische tips voor tijdens je verblijf

Als je een aantal dagen of weken aan het Gardameer verblijft voor vakantie, probeer dan zeker de volgende dingen te doen:

  • Aan de kustlijn zijn er diverse mooie stranden te bewonderen. Zandstranden die zeer de moeite waard zijn, zijn Lido Azzurro en Lido degli Ulivi. Mooie kiezenstranden zijn er ook. Goede voorbeelden daarvan zijn La Spiaggia Sabbioni, La Baia del Vento (tevens een prachtige baai) en La Baia delle Sirene.
  • Als je eens een avondje lekker op stap wilt, dan kun je dat het best doen in het hippe uitgaanscentrum in Desenzano del Garda.
  • Wie van charmante oude stadjes houdt, kan zijn of haar hart ophalen in onder meer Limone sul Garda, Malcésine en Peschiera del Garda.

Wat je moet weten over het klimaat

Wanneer je in het hoogseizoen afreist naar het Gardameer, dan moet je er rekening mee houden dat het overdag bijna altijd tegen de dertig graden wordt. Dankzij een constante bries is het altijd goed uit te houden. De winter is daarentegen erg koud, terwijl de tussenseizoenen aangenaam zijn, en qua weersomstandigheden geschikt om veel te ondernemen.