Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Deze stijlen zijn perfect te combineren met eiken vloeren

Eiken Vloeren

Er zijn oneindig veel woonstijlen om uit te kiezen. Van romantisch en bohemian tot industrieel en modern: er is van alles mogelijk. De basis van je huis is van grote invloed op hoe die woonstijl tot z’n recht komt. De vloeren, muren en kozijnen bepalen immers minstens zoveel de sfeer in een ruimte als de inrichting. Om die reden kiezen zoveel mensen voor eiken vloeren. Een eiken vloer is namelijk gemakkelijk te combineren met allerlei soorten woonstijlen. 

Eiken Vloeren

Vintage wonen

Een vintage woonstijl kenmerkt zich door oude meubels. We spreken van vintage als een item 25 jaar oud is. Gaat het echter om meubels van honderden jaren oud, dan spreken we van antiek en heb je een meer klassiek interieur. Vintage ligt dichterbij qua tijd dan antiek. Veel mensen die dol zijn op vintage hebben bijvoorbeeld spullen uit de jaren 50, 60 en 70. Het gaat dan vaak om felle kleuren, zachte materialen en veel hout. Juist daarom past de eiken vloer zo uitstekend bij deze woonstijl. Het complimenteert de ouderwetse, zachte uitstraling van een vintage interieur. 

Modern wonen

In tegenstelling tot wat sommigen denken, kun je eiken vloeren ook heel goed combineren met moderne woonstijlen. De industriële stijl is bijvoorbeeld ideaal te combineren met eikenhout. Industrieel kenmerkt zich door rauwe materialen, open liggende bakstenen, alleen functionele inrichting en groffe, fabrieksachtige elementen. Een houten vloer past daar zeker bij, al is het dan aan te raden om te kiezen voor een ruwe afwerking. Ga bijvoorbeeld voor grof hout met duidelijke nerven, en kies het beste een wat donkerdere kleur. Dat geldt overigens ook voor een modern interieur. Een eiken vloer kan perfect passen, al wil je dat deze natuurlijk het strakke van je moderne inrichting complimenteert. Ga voor een glad geschuurde eiken vloer en lak of verf hem eventueel in een effen kleur.