Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

De Photinia Fraseri Red Robin als haagplant

Photinia Fraseri Red Robin

Er is een plant die als haagplant direct opvalt. Een plant die je uit duizenden zou herkennen, ook als je geen specialist bent. Dat is de Photinia Fraseri Red Robin. De kans is groot dat je deze plant  regelmatig ziet maar hem niet kent onder deze naam. Hij staat ook wel bekend als de glansmispel of kortweg Red Robin. Een unieke haagplant met unieke eigenschappen.

Wat maakt de Red Robin zo bijzonder?

De Photinia Fraseri Red Robin is een unieke plant door de zeer aantrekkelijke bladeren en stengels. Een Red Robin heeft namelijk diep rode stengels met groene bladeren. Dit unieke uiterlijk maken het een plant die je uit duizenden herkent. Hij wordt dus als losstaande plant gebruikt in de tuin of zelfs binnen in een pot, maar je kunt hem ook als haag gebruiken. Want naast het unieke uiterlijk heeft de Red Robin nog meer eigenschappen die het een bijzondere plant maken.

Photinia Fraseri Red Robin

Als haagplant

De reden dat de Red Robin als haagplant wordt gebruikt is onder andere omdat deze het hele jaar door groeit. Je hebt dus het hele jaar door een dicht scherm van bladeren ofwel veel privacy in je tuin. Voor veel mensen is dat belangrijk. In de lente geeft deze unieke plant ook nog prachtige witte bloemen en later in het jaar opvallende rode besjes. Daarmee is het tevens een plant waar je de natuur blij mee maakt. Vogels bouwen er graag een nest in of eten de besjes. Bijen zijn dol op de bloemen.