Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Bouwkundig zwembad, iets voor u?

Zwembaden zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Wilt u een robuust en degelijk zwembad dat weinig onderhoud vraagt en er altijd strak uitziet? Denk dan eens na over het plaatsen van een Bouwkundig zwembad. Dit zwembad wordt namelijk gemaakt van gewapend beton. Anders dan meestal gedacht wordt, kunt u met een bouwkundig zwembad alle kanten op. Zo zijn ze te bouwen in alle afmetingen en vormen, en kunt u veel kleurstellingen toepassen. Op die manier past uw bouwkundige zwembad altijd bij de rest van uw tuin of interieur.

Voordelen van een bouwkundig zwembad

Gaat u voor een afwerking met folie, tegels, kunststof coating, RVS of misschien zelfs een mozaïek? Een bouwkundig zwembad van gewapend beton is een mooie basis om uit te bouwen tot waar kunstwerk. Het is maar net wat het best bij u en uw interieur past. Hoewel u de keuze heeft uit de meest luxe afwerkingen, is het niet per se nodig. Het beton is in principe al waterdicht. Andere voordelen zijn het gebruik van een duurzame constructie en isolatiemogelijkheden. Daarnaast komt er geen osmose vrij en is een bouwkundig zwembad bestand tegen temperaturen van 28 graden of hoger. Ook in de afwerking van de randen heeft u keuzemogelijkheden. Denk aan tegels van beton of natuursteen. Ook een rand van hardhouten- of houtcomposietrand behoort tot de opties.

Specialist in ontwerp en aanleg

De aanleg van een bouwkundig zwembad is niet zomaar een klus, dit kunt het best laten doen door een specialist. Amarque is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de specialist van zwembadaanleg en dan met name bouwkundige zwembaden. De adviseurs kunnen u vertellen welke mogelijkheden er bij uw wensen passen en wat u juist beter niet zou kunnen doen. Neem vooral eens een kijkje op de website van Amarque. Hier staan voorbeelden van eerder aangelegde bouwkundige zwembaden in verschillende vormen en uitvoeringen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op via mail of telefonisch.