Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Welke meubelen worden populair in 2022

interieur architect utrecht

In de afgelopen jaren zijn er veel woontrends gekomen, maar ook weer gegaan. Nu 2022 al een tijdje is begonnen, is het tijd om deze trends te bespreken. Wat voor meubelen worden er dit jaar populair? En wat moet jij dus absoluut aanschaffen? Dit zal allemaal duidelijk worden in dit artikel.

Besteed aandacht aan je keuken

Nu alles langzamerhand weer normaal wordt, komen er weer meer mensen over de vloer. Dit is daarom ook het perfecte moment om aandacht te besteden aan je keuken. Je wilt natuurlijk dat je keuken een fijne sfeer heeft. Om dit te bewerkstelligen zou je kunnen kiezen voor een keukeneiland. Dit wordt namelijk doorgaans als erg toegankelijk gezien. Daarbij oogt het ook ruimtelijk. 

Ga voor natuurlijk en duurzaam

Wat je tegenwoordig veel ziet, is het gebruik van natuurlijke materialen. Men leeft namelijk steeds bewuster. Daarom zijn bamboe en hennep nu helemaal in. In principe kan je ze overal wel terug laten komen. Wat je er ook mee doet, het gebruik van deze materialen zorgt voor een rustige sfeer.  Bamboe en hennep meubels zou je eventueel ook tweedehands kunnen kopen.

Dat bamboe en hennep populair zijn is ook te merken aan de huidige kleurentrend. Bruin en groen zijn namelijk helemaal hot en happening op dit moment. Dit zijn natuurlijk precies de kleuren van de natuur.

Maak gebruik van organische en ronde vormen

Wat vaak terugkomt zijn organische en ronde vormen. Hoe eerst alles strak moest zijn, moet alles nu juist wat wat beweeglijker zijn. Denk hierbij aan ietwat zachtere en rondere vormen in het interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een design kapstok van Colorhanger. Of kies juist voor een rondere stoel of tafel. 

Het belang van de kapstok

Vroeger was het zo dat niemand echt aandacht besteedde aan de kapstok. Dat is nu wel anders. Tegenwoordig is dit ook een belangrijk element in je woning. Men kiest bijvoorbeeld voor een kapstok rvs op maat in een industriële stijl. Ook hierin komen de organische vormen weer helemaal terug. Kijk goed naar je woning en bepaal dan welke kapstok hier het beste bij past. Dan is je woning pas écht helemaal af!