Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Met Valchromat maak je je eigen meubels!

Ben je meubelmaker en werk je, over het algemeen, met hout dat je zo natuurlijk mogelijk laat? Hout dat je schildert nadat je er een meubelstuk van hebt gemaakt? Dan is het misschien nu eens tijd voor een nieuwe uitdaging. Ken jij Valchromat al? Dit is een relatief nieuw materiaal dat ideaal is voor het maken van meubels. Valchromat is door en door gekleurd MDF. Het grote voordeel is en blijft dat het hier gaat om MDF, je weet dan dat het materiaal goed en gemakkelijk te bewerken is. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat Valchromat door en door gekleurd is. Je hebt dus alleen maar goede kanten aan je materiaal.

Waar kun je Valchromat voor gebruiken?

Valchromat is (dus) MDF. Het is daardoor op dezelfde manier toepasbaar als gewoon MDF. Denk aan het maken van tafels en stoelen, het ontwerpen van nieuwe keukenkastjes en nachtkastjes, het maken van een mooie bedombouw, noem maar op. Een nadeel van MDF is dat het vaak binnenin minder mooi wordt. Dat je, als je het met een bovenfrees bewerkt je precies ziet waar je door de toplaag bent gegaan. Met Valchromat heb je dat probleem niet. Deze platen zijn door en door gekleurd en zullen dus, hoe je ze ook bewerkt, mooi van kleur blijven.

Maak nieuwe frontjes voor de keukenkastjes

Eens in de zoveel tijd is je keuken gewoon aan vervanging toe. Of zijn het alleen de frontjes die niet meer mooi zijn? Wanneer dat laatste het geval is, kun je met goed meten, zagen, schaven en nog een keer meten, je keuken een heel nieuw uiterlijk geven. Steeds meer mensen kiezen voor Valchromat. Het is namelijk een mooi materiaal dat goed te be- en verwerken is. Dit geldt natuurlijk voor de professional, maar ook voor de handige klusser.

Dit materiaal is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren

Het maakt bijna niet uit voor welke kleur je wilt gaan, met 20 kleuren en twee diktes is er altijd een plank die bij jouw werk past. Of je nu gaat voor blauw, violet of groen, het kan allemaal. Je hoeft het materiaal na bewerking niet nog een keer te schilderen, de kleur is en blijft mooi. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om deze kleur als basis te gebruiken en er met dotpainting of op een andere manier accenten op aan te brengen. Dat is maar net wat past bij jouw meubelen en waar jouw klanten om vragen.