Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Ik ga verhuizen, maar wat neem ik mee?

Na het beginnen van mijn nieuwe studie, start ik ook met een nieuw avontuur. Omdat ik zelf in Den Haag woon en ik in Leeuwarden ga studeren, moet ik verhuizen naar een studentencomplex en krijg mijn eigen kamer. Dit is officieel de eerste keer dat ik op mezelf ga wonen. Het is een grote stap en heb er altijd naar uitgekeken om op mezelf te gaan wonen. Gelukkig ken ik al wat meer mensen binnen het complex en dat is natuurlijk heel fijn. Zelf ken ik de stad nog niet helemaal maar gelukkig heb ik bekende die mij de weg kunnen wijzen.

Voor het verhuizen is het belangrijk om mijn kamer optimaal in te richten. Binnen een studentenkamer heb je niet veel ruimte en is het noodzakelijk om je kamer zo effectief mogelijk in te richten. Ik heb een overzicht gemaakt van de belangrijke meubels en spullen die ik mee zal nemen naar mijn nieuwe thuis in Leeuwarden.

Mijn inrichting

Voor ik volledig zal verhuizen, heb ik een overzicht gemaakt van meubels die ik noodzakelijk zijn. Het eerste is een bed. Dit zie ik als het belangrijkste onderdeel van mijn kamer. Zonder bed kan je namelijk niet goed slapen en slaap is belangrijk tijdens het studeren. Dit staat dus hoog in mijn lijstje en zal zeker meegenomen worden naar mijn nieuwe kamer.

Voor het studeren is een bureau noodzakelijk. Omdat ik niet veel ruimte heb, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het bureau. Ik heb zelf al gekeken naar verschillende bureaus en heb de keuze gemaakt om voor een klein bureautje te kiezen die wat hoger is. Dit betekent dat ik meer mogelijkheden heb om mijn schoolspullen op de leggen.

Wat ook belangrijk is in een kamer, is een kast. Zonder kast kan kleding niet goed opgeborgen worden. Tevens zorgt een kast er ook voor dat de kamer er netjes en verzorgd uit ziet. Daarom is een kast ook niet weg te denken binnen mijn nieuwe kamer. Ik heb gekeken naar verschillende kasten en heb de keus gemaakt om voor een kleine kast te gaan, die ook hoger is. Zo heb ik meerdere laden waar ik gebruik van kan maken

Enkele tips

Voor een kleine kamer, is het belangrijk om goed gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Maak daarom zo veel mogelijk gebruik van de muren, zodat de beschikbare ruimte in het midden is en je goed door de kamer kan bewegen. Ook is het belangrijk om je kamer niet vol te proppen met spullen. Ruimte is schaars, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt en behoudt.