Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Prefab huis bouwen hoe doe je dat?

eigen huis bouwen

Een https://www.variahuis.nl/prefab-woningen klinkt als een uitdaging. Een huis bouwen zoals we allemaal weten is niet goedkoop en komt vaak met veel tijd en geduld. Al helemaal in de huidige woningmarkt waarin huizen snel verkocht worden voor te hoge prijzen die aangepast zijn aan de inflatie in de huizenmarkt van de afgelopen vijf à zes jaar. Een prefab huis kan een goede oplossing zijn voor alleenstaande, studenten of starters 

Wat is een prefab huis?

Een prefab huis klinkt als een vaag begrip maar is in werkelijkheid vrij duidelijk. Als het ware is het een huis die je zelf kan bouwen aan de hand van onderdelen die van te voren in een fabriek worden gemaakt. Hierdoor heb je een gemakkelijk doe het zelf huis die je met instructies zelf in elkaar kan timmeren en hierdoor niet afhankelijk bent van externe bedrijven, dure kosten, onvoorziene kosten of andere obstakels. Deze huizen zijn niet de grootste en hebben wat weg van een ‘tiny huis’ maar voornamelijk voor de studentenkamer te kort zou dit een perfecte oplossing zijn.

Modellen

Een https://www.variahuis.nl/prefab-woningen is natuurlijk niet alleen een model. Er zijn veel verschillende modellen elk in hun eigen prijzencategorie. Het is een woning op maat dus je kan het zo groot of klein maken als je wil. Ze zien eruit als echte huizen maar zijn als het waren veel meer aan te passen aan eigen wensen. Een soort van nieuwe vorm van nieuwbouw. Er kan voor veel verschillende huis varianten gekozen worden afhankelijk van je stijl, leven, en andere aspecten waar je rekening mee kan houden. Met de huidige situatie op de huizenmarkt zijn dit soort huizen echt een oplossing en zorgt dit voor meer woongelegenheid in steden waar dit miss minder van toepassing is. Ook is er dan veel meer optie voor het aantal huizen en is het een eerlijker process buiten de markt om.