Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

LED inbouwspots zorgen voor een ware ommekeer

Dat verlichting een grote rol speelt in het creëren van de juiste sfeer is wel duidelijk. Er zijn daarom ook veel mogelijkheden waar er uit gekozen kan worden. LED Inbouwspots horen daar zeker ook bij en komen ze met de laatste ontwikkelingen op het gebied van de techniek. Een sterk punt van LED lampen is de besparing op de energierekening en zijn de kosten voor de aanschaf dus al gauw terugverdiend.

Maar er valt natuurlijk meer uit te halen

De kleuren waar er uit gekozen kan worden zijn variërend. Licht tot warm wit behoren tot de mogelijkheden, maar kan er ook worden gekozen voor dimbare LED inbouwspots. Met een draai van de knop kan er zo niet alleen voor een andere sfeer worden gezorgd, maar kan er ook nog extra worden bespaard op de rekening. High tech en zeker van deze tijd, zijn de uitvoeringen met dimmer die met een afstandsbediening of zelfs een app kunnen worden bediend. Het handige is dat er geen bijzondere voorzieningen getroffen moeten worden voor de installatie. Zelfs voor een verlaagd plafond is het inbouwen van de spots geen probleem.

Geschikt voor binnen en buiten

Dat is ook weer een sterk punt van LED inbouwspots van INTOLED. Ze kunnen dus worden gebruikt om de gehele bestaande verlichting mee te vervangen. Bij de aanschaf moet er wel op gelet worden dat de inbouwspots over de juiste classificatie beschikken. Kies voor IP44 (spatwaterdicht) of IP65(straalwaterdicht). De eerste zijn meer bedoeld voor vochtige ruimtes binnenshuis zoals de badkamer. De modellen die geen trafo nodig hebben zijn eenvoudig te installeren en kunnen met wat hulp zelf worden geplaatst. LED inbouwspots kantelbaar zorgen voor meer mogelijkheden, zeker in combinatie met een dimmer. Let er bij de aanschaf wel op dat er voor de juiste zaagmaat en inbouwdiepte wordt gekozen.