Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Houtlook tegels badkamer, is het onmogelijke dan eindelijk mogelijk?

Hout is een prachtig materiaal. Door hout in een ruimte als de badkamer aan te brengen, kun je dat wellness gevoel in je huis krijgen. Maar hout in een vochtige ruimte blijft nooit goed. Gelukkig zijn er nu houtlook tegels badkamer. Deze keramische tegels met houtlook zijn waterdicht en kun je zelfs in de doucheruimte doorleggen. Je kunt met deze tegels allerlei mooie effecten bereiken. Maar zijn ze net zo mooi als echt hout? Of blijf je het idee houden dat het namaak is? In dit artikel lees je er alles over.

Houtlook tegels badkamer, hoe worden ze gemaakt?

Om een beeld te krijgen bij de uitstraling van houtlook tegels badkamer, kun je het beste kijken naar het proces van hoe keramische tegels met houtlook gemaakt worden. De houtlook die je ziet, is namelijk niet afkomstig van hout, maar wordt door designers op de computer gemaakt. Het patroon dat zij ontwerpen, wordt vervolgens verdeeld over meerdere tegels. Met een soort grote drukpers of printer wordt de print op de keramische tegel overgebracht. Net zoals een foto van een houten plank even mooi is als de houten plank zelf, kan de houtlook tegel er dus ook zo uitzien.

Zijn houtlook tegels badkamer er in meerdere formaten? 

Het lijkt misschien wat gek, maar je zou in theorie zelfs een visgraat vloer in de badkamer kunnen leggen. Je zou kunnen douchen op jouw ‘houten parket’. De houtlook tegels zijn er in allerlei formaten. Van parket formaat houtlook tegels, die je dus in allerlei patronen kunt leggen, tot een houten planken vloer. Wist je dat de betere houtlook tegels zelfs een voelbaar patroon hebben? Het gevoel van hout is daardoor ook aanwezig in plaats van alleen een print. Doordat het keramische tegels zijn, en deze tegenwoordig meer dan een meter groot gemaakt kunnen worden, geldt hetzelfde voor houtlook tegels badkamer. Je hebt zeer veel keuze in formaten. Zelfs hexagon houtlook tegels zijn mogelijk.

Houtlook tegels mogelijkheden

Bij het werken met houtlook tegels kun je jouw creativiteit de vrije loop geven. Maak een mooi effect door de houtlook tegels badkamer vloer en wand te matchen. Je kunt achter de douche bijvoorbeeld een houten, natuurlijk ogende baan aanbrengen. Of de ombouw van de badkuip van ‘hout’ maken. Ook de vloer van bijvoorbeeld de slaapkamer met houtlook tegels betegelen en deze in de badkamer doorleggen, is mogelijk. Wanneer je op internet rondkijkt naar afbeeldingen dan kom je de mooiste combinaties tegen. Eén van de redenen hiervan is dat met houtlook tegels allerlei mogelijkheden en kleuren bestaan die met echt hout niet eens mogelijk zijn. Modern en strak zijn bijvoorbeeld de antraciet houtlook tegels badkamer.

Tegels in het echt bekijken

Je kunt de tegels online bestellen, maar voor houtlook tegels badkamer kan het de moeite waard zijn om een tegelwinkel of showroom te bezoeken. Je kunt in het echt het beste zien wat de uitstraling van een houtlook tegel is. Doordat de tegels een mensenleven mee kunnen gaan, loont het wel om wat extra tijd te besteden aan de tegels kopen.