Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Houtbouwschroeven voor houten materialen vastmaken

Houtbouwschroeven

Met houtbouwschroeven kun je houten balken verbinden of dragende houtconstructie vastmaken. De houtbouwschroeven die je kunt bestellen op deze pagina zijn van het merk Dynaplus. Ze hebben een grote TX-aandrijving waardoor je maximale kracht kunt uitoefenen op de houtbouwschroeven. Dat maakt de houtbouwschroeven gemakkelijk om mee te werken. Vaak kun je de houtbouwschroeven van Dynaplus zonder voor te boren verwerken, door een speciale boorpunt met cross-sections en snijpunt. Er zijn houtbouwschroeven te vinden voor binnen en voor buiten. 

Houtbouwschroeven

Binnen gebruik

Houtbouwschroeven voor binnen zijn vergelijkbaar met houtdraadbouten, maar zijn veel sterker. Ze hebben een groot draagvlak en klembereik, waardoor je de houtbouwschroeven zwaarder kunt belasten en minder bevestigingspunten nodig hebt. Houtbouwschroeven van 80 millimeter of langer hebben een wokkel waarmee houten materialen beter op elkaar aangetrokken worden. Hiermee wordt tegelijkertijd de kans op splijten geminimaliseerd. Houtbouwschroeven voor binnen zijn van gehard koolstofstaal en supersterk. Je kunt de houtbouwschroeven ook gebruiken voor het monteren van bijvoorbeeld isolatiemateriaal of houtwolcementplaten. 

Buitengebruik

Houtbouwschroeven voor buiten hebben een anti-roest coating en heten dan ook houtbouwschroeven AR. De houtbouwschroeven AR van Dynaplus zijn bronskleurig. Deze schroeven zijn gemaakt om tegen invloeden van buiten te kunnen. Je kunt deze houtbouwschroeven dus goed gebruiken voor terrassen, tuinhuizen of veranda’s bijvoorbeeld. De houtbouwschroeven voor buiten hebben de hoogste corrosiviteitsklasse, namelijk C4. Dit geeft aan dat ze goed tegen invloeden van buiten kunnen. Bovendien zijn de houtbouwschroeven roestbestendig en kunnen ze tegen chemicaliën en zuren. Ook deze houtbouwschroeven kun je gebruiken voor zachte plaatmaterialen. Je vindt alle houtbouwschroeven voor zowel binnen als buiten op deze pagina.