Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Welke poortopener moet je kiezen?

Heb je al een poort of wil je een poort aanschaffen? Maar als je dan niet weet welke intercom systeem je moet kiezen moet je eerst dus even afgang welke factoren daar aan hangen. Het hangt namelijk af van het type poort die je hebt of welke poort je wilt nemen. Je kan een intercom systeem onderverdelen in vier soorten groepen. Die groepen zullen later uitgelegd worden. Het is dus eerst belangrijker om te weten welk soort poort je hebt om jouw uiteindelijke poortopener te kunnen kiezen. Lees dus zeker even verder als je hier wat meer informatie over wilt hebben en als jij jezelf daar in wilt inventariseren.

Verschillende soorten poortopeners

Als je een schuifpoort hebt kan je alleen kiezen voor schuifpoortopeners, maar heb je een draaipoort dan heb je nog de keuze uit drie andere poortopeners. Bij een draaipoort kan je kiezen uit een lineair poortopener, een knik-arm poortopener en een ondergrondse poortopener. Een lineaire poortopener staat in dezelfde lijn als in de poort die je hebt. Een knikarm poortopener is geschikt voor een poort waarbij de kolommen grote afmetingen hebben. Vind je het niet mooi dat je motor zichtbaar is, dan kan je ook nog eens kiezen voor een ondergrondse poortopener. Heb je een schuifhek dan moet je een schuifpoort opener hebben. Een schuifpoort opener wordt meestal gebruikt voor rolpoorten.

Rekening houden met verschillende factoren

Hoe lang je met zo’n motor doet hangt uiteraard ook af van verschillende factoren. Denk aan de factoren wind, gewicht van de poort zelf, de afmeting van de poort, maar ook hoe vaak je zo’n poort per dag gebruikt. Al deze factoren moet je wel meenemen in je beslissing voor het kiezen van een juiste poortopener. Hou er dan ook rekening mee dat niet elke motor op elke poort gemonteerd kan worden. Hou er gewoon rekening mee met hoe groter de poort en het gewicht is des te zwaarder de motor moet zijn.