Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Waarom rolluiken zo handig zijn

Last van lichtinval tijdens het slapen? Dan is een rolluik de oplossing!

Een luik die over het hele raam gaat en geen enkel licht naar binnenlaat. Het luik kan zichzelf automatisch openen en sluiten, maar kan ook door jou zelf worden bediend via je mobiele telefoon. Het luik zorgt ook voor privacy wanneer hij dicht is kan niemand van buiten naar binnen kijken. Door het automatisch systeem past het luik zichzelf aan elk scenario aan.

Functie van rolluiken 

Rolluiken zijn handig om te gebruiken voor het dichtmaken van een opening.

Als een rolluik dicht is laat hij heen enkel licht van buitenaf naar binnenkomen. Het is erg fijn om voor het raam van je slaapkamer een rolluik te hebben om te zorgen dat s ‘nachts of overdag geen licht naar binnen kan schijnen als je wilt slapen. Het rolluik kan inbraken voorkomen, omdat het luik over de hele opening gaat en het materiaal niet snel kapot te krijgen is. Het luik gaat in een verticale beweging omhoog of omlaag om de opening af te sluiten. Sommige rolluiken kunnen ook een isolerende werking hebben om kou buiten en de warmte binnen te houden.

Wat is een heroal rolluik?

Een heroal rolluik is een luik die van kwalitatief goed materiaal dit blijkt uit: 

  • Sterke aluminium lamellen 
  • Gevestigde geleider
  • Hoge windweerstand
  • Weinig kans op vastvriezen
  • Goede geluidsisolatie
  • Isolatie voor warm en koud.

De heroal rolluiken hebben een zonnesensor, dit betekent dat als er te veel zon is dat ze automatisch naar beneden gaan. Jouw rolluik die voor het slaapkamerraam geplaatst is gaat op een bepaald tijdstip open, zodat je rustig wakker kan worden. Als de temperatuur in de zomer hoger wordt dan 23 graden dan sluit het luik om de warmte die naar binnen wil tegen te houden. Het rolluik hoeft niet per se zichzelf te bedienen door automatisch open en dicht te gaan. Je kunt namelijk hem zelf ook besturen met een handige app op je mobiele telefoon. De rolluiken kopen is soms een lastige om te kiezen tussen bepaalde modellen. Daarom kan je ook voor de rolluiken offerte opvragen, zodat je thuis de informatie nog even kan laten bezinken en nog even goed de voor- en nadelen op een rijtje te zetten, zodat je een goede keuze kan maken en later het rolluik kan kopen met een goed gevoel.

Hoe plaats ik een rolluik?

Het luik kan je natuurlijk zelf plaatsen, maar is dat wel zo handig?

Je kan hem verkeerd plaatsen of misschien wel beschadigen tijden het plaatsen.

Een rolluik plaatsen kan je het beste met twee of meer personen doen.

Je moet eerst afmetingen doen waar je het gaat plaatsen, zodat hij over de hele opening gaat. Na de metingen ga je de gaten in de muur boren waar het luik aan vast gemaakt moet worden. Hierna til je het zware luik samen op en sluit je hem aan op elektriciteit, nadat dit is gebeurd probeer je hem aan de muur vast te schroeven. En voilà je hebt je rolluik geïnstalleerd.