Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Waar moet je op letten bij LED spots inbouw?

LED spots zijn misschien wel de meest veelzijdige vorm van verlichting ter wereld. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en hebben een klein oppervlakte. LED spots werken namelijk heel simpel, stroom gaat er in en licht komt er uit. Waar andere lampen veel last hebben van bijvoorbeeld hitte ontwikkeling hebben LED spots inbouw hier bijna geen last van. Dit komt door de hoge effectiviteit waarmee deze spots de elektriciteit omzetten.

Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van LED spots. Er zijn namelijk veel verschillende types en merken verkrijgbaar. Wil je er zeker van zijn dat je de beste kwaliteit krijgt die verkrijgbaar is, koop dan LED spots inbouw bij euroledshop; de nr. 1 LED webshop.

Kies LED spots inbouw met de juiste kleur licht

LED spots inbouw kunnen verschillende vormen van licht produceren. Het is dan ook belangrijk dat je een spot kiest die het juiste type licht geeft voor jouw ruimte. De twee meest voorkomende kleuren die inbouwspots produceren zijn warm-wit en normaal wit. Normaal wit is een perfecte kleur in neutrale omgevingen of omgevingen waar iets duidelijk zichtbaar moet zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een badkamer of toilet, maar ook bijvoorbeeld een werkplaats of kantoor.

Warm-wit is een ideale kleur voor plekken waar ontspannen moet worden of waar je je thuis moet voelen. Om deze reden is het een ideale kleur voor op de slaapkamer, woonkamer, speelkamer en zelfs de keuken.

Kies een design dat past bij de rest

Naast een goede kleur moet je ook letten op het uiterlijk van de inbouwspot. Deze heeft natuurlijk een kapje om de lamp heen zitten om het een uniforme look te geven, en vergemakkelijkt het het installatieproces. Er zijn heel veel verschillende designs beschikbaar, van hypermodern tot onopvallend. Bekijk ze allemaal zodat je een weloverwogen beslissing kan maken over je aankoop.

Plaats ze op de juiste afstand van elkaar

Zodra je de geschikte inbouwspots hebt gevonden, moet je uit gaan meten waar deze precies komen. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van jouw eigen smaak en doeleinden, maar mocht je niet goed weten wat normaal is dan zijn er standaard maten. Gemiddeld gezien plaatst men de inbouwspots op 20 centimeter van de muur en zit er vervolgens 30 cm tussen twee inbouwspots.