Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Visuele trucs

De decoratie met spiegels is eigenlijk een kunst. Voor velen is het gebruik van een spiegel nog steeds beperkt tot het kunnen zien van onze gezichten terwijl we ons in de badkamer kleden. Of om een referentiepunt te hebben waar we kunnen kijken voordat we van huis gaan om te controleren of we goed gekleed zijn.

Spiegels creëren een gevoel van ruimte, absorberen het beeld en licht van een ruimte en laten het weerkaatsen. Het geeft dus een dubbel gevoel in zowel helderheid als diepte. Je zou kunnen zeggen dat het strategisch plaatsen van een spiegel op een plek in de eetkamer hetzelfde is als het toevoegen van ramen.

Dit kan als we de spiegel tegenover een van de ramen plaatsen met meer lichtinval en een zeer weids zicht naar buiten hebben. Op deze manier zal de buitenkant zich in ons huis bevinden, evenals al het licht, waardoor een eenvoudige eetkamer wordt omgezet in een prachtig uitzichtpunt dat ons een aangenaam gevoel van welzijn en ruimte zal geven.

Grootschalige wandspiegel: soms is meer meer

Er is je vast altijd verteld dat minder meer is, toch? Hoewel deze bewering helemaal correct is, zijn er momenten waarop een teveel ons meer voordelen kan opleveren als we muren met spiegels op een minimalistische manier willen versieren.

Stel je je woonkamer voor. Het zal zeker een tafel hebben, enkele ramen, meubels, lampen en een andere deur. Stel je nu voor dat een van de muren, bij voorkeur degene die hoger en breder is en gericht is op een raam of lichtpunt, allemaal vol spiegels is. Het gevoel van ruimte zal zich vermenigvuldigen! Om nog maar te zwijgen van de elegantie en het onderscheid waarmee al deze spiegels een hele muur bedekken.

Asymmetrie bij het decoreren van muren met spiegels

Hou je van puzzels? Stel je voor dat je je kamer in 20 delen verdeeld ziet of je eigen spiegelbeeld? Dit kan met een ingelijste spiegel. Dit soort spiegels zijn natuurlijk niet ideaal om je gezicht goed te kunnen zien tijdens het opmaken. Je zou naar elk vierkantje moeten kijken om een ​​scherper beeld van je gezicht te krijgen.

Zijn functie is puur decoratief, om dynamiek en plezier aan het verblijf te geven. Ze worden vaak strategisch gebruikt in gangen of muren die een groot gebied weerspiegelen. En zomaar is het puzzeleffect nog groter.