Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Rendement behalen met zonnepanelen

U heeft vast wel vaker voorbij zien komen, buren die zonnepanelen aanschaffen en laten plaatsen of andere mensen die positief gestemd zijn over het gebruik van zonnepanelen. U vraagt zich dan zeker af hoeveel zal dit mij schelen op mijn huidige energiekosten en wat is het uiteindelijk rendement met zonnepanelen. In deze blog laten wij zien hoeveel rendement u kunt behalen met de aanschaf van zonnepanelen.

 Diverse factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke opbrengst

De opbrengsten van zonnepanelen is natuurlijk de voornaamste reden om tot aanschaf over te gaan van zonnepanelen. De opbrengsten van zonnepanelen hangt af van diverse factoren.

·      Kwalitatieve zonnepanelen zijn belangrijk voor een positieve invloed op het rendement. Er zijn veel diverse soorten panelen waarin er ook een duidelijk verschil zit in de kwaliteit van de panelen. Een voorbeeld van hoogstaande zonnepanelen zijn Glas-Glas zonnepanelen, deze specifieke panelen behalen een hoog rendement en gaan langdurig mee.

·      Het verschil zit ook in het aantal zonnepanelen dat geplaatst wordt. Het is dus handig om in zee te gaan met een gespecialiseerd bedrijf dat de optimale berekening maakt binnen het budget wat zorgt voor het best mogelijke resultaat.

·      Ook de plaatsing speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke opbrengst. Een goede plaatsing van de zonnepanelen heeft een positieve invloed op de opbrengsten. Hierbij is het dus belangrijk dat dit door een professioneel bedrijf uit handen wordt genomen.

Rendement berekenen van de zonnepanelen

Door middel van een speciale software kan de optimale opbrengst van uw zonnepanelen worden berekend. Op basis van het ontwerp van de zonnepanelen wordt de verwachte opbrengst berekend en heeft u duidelijk inzicht in wat de zonnepanelen uiteindelijk opleveren. De opbrengst wordt berekend op basis van onder andere de klimaatdata, systeemspecificaties en schaduwverliezen. Deze verliezen worden berekend via speciale technieken als de 360 graden technologie en LIDAR 3D-data.

Zonnepanelen offerte aanvragen

Het is dus vrijwel onmogelijk om zelf de opbrengsten van de zonnepanelen te berekenen. Het is belangrijk om te kiezen voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in zonnepanelen dat een ontwerp kan creëren om inzicht te verschaffen in de potentiële opbrengsten.