Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Maak je klaar voor de huizenmarkt

Gelukkig komt er langzaamaan licht aan het einde van de tunnel en wordt het voor steeds meer huishoudens geen onmogelijke opgave meer om eigenaar te worden van een nieuwe woning. Na een lange periode van grote ogen en veel verbazing, een periode die we echt hebben uitgezeten met z’n allen, lijkt het er steeds meer op dat de prijzen aan het dalen zijn. Zo hebben starters hun wens om een eigen huis te kopen, toch nog maar heel even in de ijskast gezet. Voor deze starters is het lastig om goede handvaten te vinden tijdens hun deelname aan dit spel. Hoewel de situatie misschien een stukje gunstiger is geworden, is het nog altijd een stressvol proces waarin een tactiek een vereiste is. We helpen je graag op weg. 

Lekker afkijken!

De huizenprijzen mogen misschien wel aan het stabiliseren zijn, wanneer je als starter zonder voorkennis een plek zou innemen op de woningmarkt, dan zou het misschien nog steeds aanvoelen als een onmogelijke taak. Als je moet opboksen tegen de razendsnelle tegenspelers, die allemaal net zoals jij een woning aan het zoeken zijn, dan kan voor sommige starters de wanhoop al snel nabij lijken. Het ironische is alleen, dat je geen tijd hebt om bij de pakken neer te gaan zitten: je moet door! Kijk daarom juist eens bij deze mensen af. Het zal je dan opvallen dat de tegenspelers huizen zoeken die niet op Funda staan, zoals jij dat wel doet. Zij ontwijken de massa, en zijn er nog bij vóórdat een woning op de algemene sites met aanbod komt te staan.

Focus op toekomstig aanbod

Op het moment dat jij je focus verlegt, en je eerder stort op de woningen die binnenkort te koop komen te staan, dan verstevig jij je positie. Je hebt namelijk meer tijd om je te kunnen voorbereiden op het moment dat deze woning wordt aangeboden. Je kunt je meer inlezen over de buurt, en je kunt even nagaan of deze woning wel voldoet aan jouw wensen. Zo kun je voorkomen dat je een bod uitbrengt op een woning waar je eigenlijk heel ongelukkig zult gaan worden. Dan kun je misschien wel slagen op de huizenmarkt, maar daar wordt je uiteindelijk toch niet zo vrolijk van. Het raadplegen van een makelaar zou daarom ook een enorme hulp kunnen bieden. Deze makelaar weet precies welke woningen er over een tijdje aangeboden zullen worden.