Laadpaal thuis installeren en zorgeloos genieten van je elektrische auto
Een laadpaal thuis installeren kun je zelf doen of laten doen door een specialist als Laadpaal Outlet. Een laadpaal thuis installeren is niet alleen het kopen van een stopcontact, aansluiten en klaar. Vaak komt er een kleine verbouwing bij om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan graafwerk aan je oprit om een paal te plaatsen en kabels aan te leggen. Of denk bijvoorbeeld aan de aanpassing van je meterkast, opdat er een nieuwe groep bij komt waarop de thuislader kan draaien. Het hele proces is een nauwkeurige klus, dat goed uitgevoerd dient te worden. Daarom is het raadzaam om je laadpunt thuis te laten installeren en dit in je offerte op te laten nemen om onverwachte kosten te voorkomen.
Hoe ziet een laadpaal thuis installeren eruit?
Wanneer je besluit om een vakman je laadpaal thuis te laten installeren, dan zitten een aantal zaken in je pakket opgenomen. Ten eerste de volledige installatie en complete service van je laadpaal aan huis. Ten tweede krijg je bij veel bedrijven je laadpaal binnen 1 á 2 dagen al aan huis geleverd. Een laadpaal is een elektrisch apparaat en natuurlijk krijg je dus garantie op de installatie en aankoop hiervan. Gemiddeld ligt de garantieperiode op twee jaar. Als laatste heb je altijd persoonlijk contact met de installateur, waardoor je ook een aanspreekpunt hebt bij vragen of klachten.
Waarom laat je jouw laadpaal thuis installeren?
Wanneer je zelf een laadpaal thuis wil installeren, dan zijn er tig zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de eventuele verbouwing van je meterkast, graafwerk, aansluiting van je auto, locatie laadpaal, enzovoort. Er is kortom nogal wat technische kennis nodig om je laadpaal goed te kunnen aansluiten. Werken met stroom brengt risico met zich mee en bij een foutieve installatie kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Daarom is het zeer aan te raden je laadpaal te laten installeren door een vakman. Deze mensen hebben de juiste kennis en ervaring om de klus snel en professioneel te klaren.
Hoe gaat de laadpaal installeren in zijn werk?
Een laadpaal installeren is maatwerk en voor ieder huishouden anders. Over het algemeen wordt de volgende werkwijze gehanteerd. Ten eerste wordt de meterkast indien nodig aangepast en wordt er een extra aardlekautomaat geplaatst. Daarna worden de kabels aangelegd. Er worden gaten gemaakt om de kabels doorheen te leiden en op de gewenste locatie te krijgen. Hierna wordt je laadpunt geplaatst op de gewenste locatie en hij wordt op het stroomnetwerk aangesloten. Een professionele installateur loopt vervolgens de werking van de laadpaal met je door, waarbij je de mogelijkheid krijgt nog vragen te stellen bij onduidelijkheden.
Wat kost een laadpaal thuis installeren je?
Elk huishouden is uniek, dus een concrete inschatting van de kosten laadpaal thuis installeren is lastig te geven. Een vrij simpele installatieklus wordt al gedaan voor €1500. Afhankelijk van je wensen kunnen deze kosten van de klus ook gauw oplopen tot wel €2500. De vuistregel is echter dat hoe verder het laadpunt geplaatst wordt van de meterkast hoe hoger de kosten zijn.