Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Koud buiten maar lekker warm binnen

In de donkere dagen van de winter of in de koele avonden van de lente en de herfst is het buiten al snel kouder dan prettig is. De jaargetijden en de temperaturen buiten wisselen zich soms in razend tempo af. Van een dik pak witte sneeuw naar een klein lente zonnetje, tussendoor afgewisseld met flinke regenbuien. Allemaal momenten waarop je liever lekker warm binnen blijft. Ook al heb je geen invloed op het weer buiten, je kunt er wel voor zorgen dat het binnen in je huis altijd aangenaam warm is zonder dat dit je al te veel moeite kost. 

Verwarm je huis

Het zal geen geheim meer zijn. Goede isolatie is onmisbaar als je ervoor wilt zorgen dat het warm is in je huis. Eenvoudige oplossingen hiervoor zijn in de meeste nieuwbouw woningen dan ook standaard meegenomen. Het is tenslotte slecht voor het milieu en voor je portemonnee als je enorm veel stookt en alle warmte je huis verlaat door wanden, ramen en kieren. Zorg er dus altijd voor dat de isolatie van je huis goed geregeld is en dat je niet per ongeluk nog ergens een raam open hebt staan die alle warmte weer laat ontsnappen. Is die basis eenmaal goed geregeld, dan kun je jouw huis op verschillende manieren elektrisch verwarmen. Zo is vloerverwarming een steeds meer opkomende vorm van verwarmen van je huis. Heerlijk dat je gewoon op je sokken kunt lopen en toch warme voeten houdt. Bovendien is een tegelvloer of een gladde vloer makkelijker schoon te houden dan een vloer met tapijt. 

Alleen vloerverwarming is niet genoeg

Hoewel vloerverwarming een ontzettend goed en fijn begin is, kan het zijn dat dit niet voldoende warmte afgeeft om de kamers in je huis daadwerkelijk te verwarmen. Het is dan wel lekker warm aan je voeten, maar als de rest van de ruimte niet verwarmd wordt dan zal het altijd koel of kil blijven aanvoelen en krijg jij het niet lekker warm. Met een elektrische radiator kun je dat probleem eenvoudig oplossen. De radiatoren zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar, zelfs in design uitvoering. Op die manier maken ze de ruimte niet alleen warmer, maar sluiten ze ook aan bij de uitstraling die jij graag wilt hebben. Met een elektrische radiator kan je in korte tijd de ruimte verwarmen tot een aangename temperatuur en ervaar je de voordelen van een fijne warmtestraling.