Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Je huis verwarmen met infrarood

verwarmingspaneel

Een eigen huis laten bouwen

Als je in de positie komt om een eigen huis te laten bouwen, dan heb je de kans om alles in te richten naar eigen inzicht en smaak. Uiteraard wel binnen het te besteden budget.

Het grote voordeel van het laten bouwen van je huis is bovenstaande, je hebt veel keuze vrijheid. Maar dat kan ook voor vraagtekens zorgen natuurlijk. Want waar doe je goed aan met een hoop zaken. Als je een bestaand huis koopt dan zitten de basiszaken er in en zul je waarschijnlijk daar eerst mee beginnen. Als je van de grond af aan begint kun je letterlijk alles zo inrichten zoals jij het wilt.

Voor welke keuzes kom je dan precies te staan? Dit zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Maar we willen hieronder ingaan op 1 aspect.

verwarmingspaneel

Verwarming

Een belangrijk item in je woning is natuurlijk de verwarming. En daar beginnen de keuzes al. Op het gebied van verwarming kun je kiezen uit zeer veel opties. Zo heb je de reguliere centrale verwarming. Met radiatoren door het hele huis kun je prima jouw onderkomen verwarmen.

Je kunt ook kiezen voor een houtkachel in de woning. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij verwarmen naast de centrale verwarming.

Ook vloerverwarming is een methode om een aangename temperatuur te creëren in je woning. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je warme voeten houd.

Maar een verwarmingsmethode die we willen uitlichten is die van het infrarood verwarmen. Bij deze methode wordt de warmte afgegeven middels panelen. Deze panelen kun je neerhangen waar je maar wilt. Het zijn vaak design panelen, dus ze misstaan zeker niet.

Het voordeel van infrarood warmte is dat het een zeer aangename warmte geeft. Deze stralingswarmte voelt echt fijn aan. Je kunt een dergelijk verwarmingspaneel aan de muren plaatsen, maar er zijn ook exemplaren die je aan het plafond kunt bevestigen. Deze manier van verwarmen met een verwarmingspaneel (of meerdere natuurlijk) kun je overigens ook prima combineren met bijvoorbeeld een CV. Door dit te doen bespaar je op je gaskosten en dat is weer goed voor je portemonnee.