Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Ik ben een dierbare verloren

Als iemand overlijdt, is dit een hele lastige periode. Er komen vaak mooie herrieneringen in je op die je altijd bij zullen blijven. Het is vaak voor iedereen een zware tijd waar ze in zitten. Ze krijgen vaak ondersteuning van hun naasten en hoeven niet alles zelf te regelen. Er valt natuurlijk enorm veel te regelen op het moment dat een dierbare komt te overlijden. Je moet zijn administratie bijhouden en praktische zaken stop zetten voordat er een schulden op loopt. Als je degene bent die dit moet regelen heb je het extra zwaar.

Wat moet je gaan regelen

Je hebt weinig tijd om te rouwen en sterker nog heb je te weinig tijd om afscheid te nemen. Je moet vaak de begrafenis regelen of je moet de crematie verzorgen. Hier zit natuurlijk al heel veel werk in. Op het moment dat iemand overlijdt moet je ook lopende zaken regelen en stopzetten dit kost je ook heel veel tijd. Dan heb je het huis nog. /deze moet eerst ontruimt worden. Je kan dit laten uitbesteden, maar je kan dit ook zelf doen. Op het moment dat je het zelf doet kost dit je ook heel veel tijd. Laat je dit uitbesteden moet het huis achteraf ook altijd schoongemaakt worden. Maar wie zorgt voor schoonmaak na overlijden?

Wat zijn de opties?

Er zijn diverse partijen. Een van deze partijen is https://margron-schoonmaak.nl/. Ze verzorgen en ontzorgen je op het gebied van schoonmaken. Deze specialisten weten wat ze doen en zorgen er voor dat je meer tijd hebt om andere zaken te regelen. Buiten om het regelen van deze zaken, duurt dit geen maanden of jaren, maar de verdriet en het rouwproces wel. Daarom is het erg belangrijk dat je goed afscheid neemt anders kan dit op langere termijn een slechte invloed hebben op je gesteldheid. Om dit te voorkomen denk ik dat je van af het begin al je rust ervoor moet nemen en niet al het werk alleen willen doen.

Alles is geregeld wat nu?

Vanaf het moment dat alles is gedaan en er niks meer geregeld hoef te worden dan kan je je rust nemen. Dit is vaak de tijd dat het verdriet nog erger opspeelt en je echt voor jezelf moet gaan zorgen. Bij de ene persoon duurt het langer dan de andere persoon. Kijk daarom goed naar wat je situatie is en schakel op tijd hulp in indien dit nodig is. Je kan altijd proberen om met vrienden of familie hierover te praten. Lukt dat niet schakel een psycholoog in.