Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Het ontstaan van lits-jumeaux

Lits-jumeaux dekbed staat voor ‘bedden’ en ‘tweelingen’. Ook wel: tweeling bedden. Lits jumeaux bedden zijn twee eenpersoonsbedden die tegen elkaar aan staan geschoven. Het is een oorspronkelijk Frans concept en komt deze dagen weinig voor. Lits-jumeaux dekbedden worden hedendaags voornamelijk gebruikt voor extra grote bedden, in plaats voor deze twee eenpersoonsbedden.

Kies je voor lits-jumeaux of een tweepersoons bed?

Een lits-jumeaux dekbed heeft een groter bed nodig dan het gebruikelijke tweepersoonsbed, doordat hierbij twee eenpersoonsbedden aan elkaar zijn geschoven. Het leek erg prettig om in zo’n groot bed te liggen met zijn tweeën, maar in praktijk was het wat minder prettig vanwege de harde randen van de twee eenpersoonsbedden in het midden. Hierdoor was het alleen mogelijk om op de twee aparte matrassen te liggen in plaats van tegen elkaar aan of in het midden van het bed. Daarbij was er ook een grotere maat van lits-jumeaux dekbedden en bijbehorende overtrekken nodig. Deze waren vaak moeilijker te vinden, wat een tweepersoonsbed toegankelijker maakt.

Het online bestellen

Het is vaak net wat makkelijker om een bed online te bestellen, omdat het soms niet haalbaar is om fysiek naar de winkel te gaan. Let hierbij dan op de grootte, dikte en soort vulling bij een dekbed. Het is natuurlijk niet prettig om de verkeerde keuze te maken. In de productbeschrijving staat alles uitvoerig beschreven, wat het gemakkelijker maakt om de juiste dekbed uit te kiezen.