Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een terrasoverkapping met een lichtkoepel

lichtkoepel

Je kent het vast wel, je zit lekker in de tuin op het terras onder de overkapping in de late avonduurtjes. Je geniet van een lekker glas wijn en je komt helemaal tot rust. Alleen zie je dan dat het wel erg donker is onder de overkapping en om een lamp aan te zetten is misschien ook niet fijn. Zo kun je er dan dus voor kiezen om een lichtkoepel te maken in de overkapping. Dit zal ‘s avonds niet voor heel veel extra licht zorgen, maar mocht het een heldere nacht zijn dan zul je zien dat de maneschijn toch naar binnen komt. Verder kun je dan ook eventueel naar de sterren kijken. Dan kun je helemaal tot rust komen.

lichtkoepel

In de bijkeuken

Wanneer je een bijkeuken hebt zul je zien dat je hier ook prima een lichtkoepel kunt plaatsen. Wanneer je hiervoor kiest zul je ook merken dat deze koepel voor erg veel licht zorgt. Dat is natuurlijk super fijn en zal er voor zorgen dat je de lamp minder snel zal nodig hebben. Zo kun je dus ook een stuk besparen op je rekening van elektriciteit. Het klinkt misschien heel minimaal, maar als jij vijf keer per dag de lamp dan moet aanzetten iedere dag en je doet dit elke dag in een jaar is dat gerust meer dan 1600 keer per jaar. Dat zul je dan toch wel gaan merken.

Leuk feitje

Er zijn natuurlijk ook een paar leuke feitjes over een lichtkoepel. Vergeleken met een normaal raam zal er op een dag 50 procent meer licht naar binnen komen. Dat is natuurlijk super veel. Dat komt dan alleen door het feit dat het raam om het dak is geplaatst en niet in de muur. Zo iets kleins kan dus een wereld verschil maken.