Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een extra hypotheek voor een duurzamer huis

Nederland streeft naar een plaats naast de meest milieuvriendelijke landen ter wereld, met zijn inzet voor duurzame energie en duurzaam leven. Voor huiseigenaren die hun huis duurzamer willen maken, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder het nemen van meer hypotheek om een verbouwing te financieren. In deze blogpost verkennen we de verschillende opties die beschikbaar zijn voor huiseigenaren die de duurzaamheid van hun woning in Nederland willen verbeteren.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening waarmee huiseigenaren hun woning kunnen verduurzamen door energiebesparende maatregelen te financieren. Deze lening wordt aangeboden door de Nederlandse overheid in samenwerking met banken en gemeenten. De lening heeft een lage rente en de aflossingstermijn kan oplopen tot 10 jaar. Met de lening kunnen allerlei maatregelen worden gefinancierd, zoals isolatie, zonnepanelen en efficiënte verwarmingssystemen.

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is een andere lening die beschikbaar is voor huiseigenaren in Nederland die hun huis willen verduurzamen. Deze lening wordt aangeboden door gemeenten en het rentepercentage en de aflossingstermijn kunnen per gemeente verschillen. De lening kan worden gebruikt om een reeks duurzaamheidsmaatregelen te financieren, waaronder isolatie, zonnepanelen en efficiënte verwarmingssystemen. Wat zijn de kosten voor het verhogen van uw hypotheek? Klik voor die informatie op de link.

Groene hypotheken

Groene hypotheken zijn een relatief nieuwe ontwikkeling in Nederland. Deze hypotheken worden aangeboden door banken en stellen huiseigenaren in staat een extra hypotheekschuld aan te gaan om duurzaamheidsmaatregelen te financieren. De rente op een extra hypotheek verduurzaming is vaak lager dan traditionele hypotheken en sommige banken bieden extra stimulansen, zoals lagere afsluitkosten of een hogere hypotheeklimiet. De duurzaamheidsmaatregelen die met een groene hypotheek kunnen worden gefinancierd zijn onder meer isolatie, zonnepanelen en efficiënte verwarmingssystemen.

Nationaal Energiebespaarfonds (NEF)

Het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) is een Nederlands fonds dat leningen verstrekt aan huiseigenaren voor duurzaamheidsmaatregelen. Het fonds wordt gesteund door de Nederlandse overheid en verschillende banken, en de leningen worden verstrekt tegen een lage rente. Met de NEF-lening kunnen verschillende duurzaamheidsmaatregelen worden gefinancierd, zoals isolatie, zonnepanelen en efficiënte verwarmingssystemen. De aflossingstermijn van de NEF-lening is maximaal 15 jaar.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden voor huiseigenaren in Nederland die hun woning willen verduurzamen. Deze opties zijn onder andere de Energiebespaarlening, Duurzaamheidslening, groene hypotheken en het Nationaal Energiebespaarfonds. Door gebruik te maken van deze financieringsmogelijkheden kunnen huiseigenaren hun ecologische voetafdruk verkleinen, geld besparen op de energierekening en de waarde van hun huis verhogen. Wilt u méér informatie over hypotheekmogelijkheden? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur zoals Univé. Zij helpen u graag op weg om de juiste beslissing te maken voordat u een grote verbouwing in gaat!