Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

De voordelen van een betonvloer

Ga je verhuizen? Of ben je toe aan een heel nieuw interieur? Twijfel je over wat voor soort vloer je wilt in je huis of kantoor? Er is natuurlijk heel veel keuze. Een vloer bepaalt ook deels de stijl van je interieur. Lees hier over de voordelen van een vloer van beton en wellicht heb je hierna wel een keuze gemaakt voor vloer die je wilt.

Naadloze vloer

Een vloer van beton zorgt voor een hele strakke look. Dit komt omdat betonnen vloeren naadloos zijn. Dit maakt deze soort ook onderhoudsvriendelijker, omdat er bijvoorbeeld geen vuil tussen kan komen, heel handig dus. Ook zorgt dit voor een hele moderne stijl. Dus houd je van een modern uiterlijk in je woning? Dan is het zeker wat voor jou. 

Gaat lang mee

Ook slijten de vloeren niet gauw. De betonnen vloeren zijn namelijk erg slijtvast. De vloer gaat dus lang mee, en je hebt er lang plezier van. Zo kun je dus lang genieten van de vloer in je woning of kantoor bijvoorbeeld.

Je betaalt niet de hoofdprijs

Vloeren kunnen erg duur zijn om te laten plaatsen. Het kan erg in prijs schelen om een betonvloer te storten in plaats van een houten vloer te laten leggen. Ook gaat het storten van een betonnen vloer veel sneller en gemakkelijker dan het plaatsen van andere soort vloeren. Dit kan dan natuurlijk ook besparen in kosten voor arbeid. Naast dat het dus een hele mooie mogelijkheid is, scheelt het dus ook nog wat in prijs in vergelijking met andere soorten vloeren.

Vloerverwarming

De betonvloeren kunnen daarnaast ook gecombineerd worden met vloerverwarming, wat natuurlijk erg fijn is. Je kunt zelf gemakkelijk beton bestellen. Een ander groot voordeel van de vloeren is dat het een tijdloos karakter heeft. Het past bij heel veel verschillende soort inrichtingen. Dus ook als je ervan houdt om je interieur zo nu en dan te veranderen, is deze vloer erg geschikt. 

Variatie 

Misschien denk je al gauw aan een saaie grijze vloer, maar niets is minder waar. Je kunt het beton ook kiezen in een andere kleur die jij mooi vindt. Je kunt het helemaal naar eigen smaak inrichten en uitzoeken. Door kleurstoffen toe te voegen aan het beton kun je het helemaal zelf uitkiezen hoe jij het wilt, super handig dus!

Al met al is het dus een hele mooie soort vloer, die in prijs scheelt met andere soort vloeren, een tijdloos karakter heeft en een hele mooie moderne uitstraling heeft!