Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

De beste manier om een nieuwe vloer aan te leggen

visgraat vloer

Als je verbouwd, weet je beter waar je aan begint. Je kan steeds alles op heel wat verschillende manieren doen. En je hebt ook hel wat verschillende materialen. Een artikel over de beste manier van een nieuwe vloer aan te leggen is eigenlijk overbodig. Maar een beetje luisteren, kan natuurlijk nooit kwaad. Al eens aan een visgraat vloer gedacht.

Nee, je hoeft niet bang te zijn dat je al die visjes moet eten. Een visgraat vloer is en vloer waarbij je alle stenen in een bepaalde legrichting plaatst. De pijl van de visgraat moet dan in de lengte van de ruimte wijzen. Als je het patroon fijn genoeg houdt dan zorg je er zo voor dat jouw kleine ruimte ineens groter lijkt dan voordien. Een ander voordeel is dat deze manier van vloeren en dan vooral met en mooie laminaat heel geschikt is voor vloerverwarming.

visgraat vloer

Je kan heel materialen gebruiken voor jouw vloer. In tegenstelling tot de meeste andere vloeren krijgt de vloer de naam van de manier waarop de tegels werden gelegd. Je hebt dus niet alleen de keuze over de manier waarop je alles legt, maar ook welk materialen je zal gebruiken. Zoals altijd, kijk even naar jouw budget.

Er zijn natuurlijk voordelen en nadelen. Je hebt met de visgraatvloer een absolute sfeermaker die prachtig in jouw huist staat. Je zorgt dan voor een blikvanger in je interieur. Je bent niet beperkt door de ruimte, maar eigenlijk wel. In een ruimte met veel water is het niet de beste keuze, want de vloer is niet altijd vochtbestendig. De planken en lijnen maken de ruimte groter, maar dan moeten ze wel allemaal goed geplaatst worden. Daarom duurt het ook allemaal iets langer dan een normale vloer. Maar als je alles goed plaatst zoals je voor ogen hebt dan heb je een investering die meer dan 30 jaar kan meegaan.