Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

6 tips tegen zilvervisjes

Als u niet goed oplet heeft u hoogstwaarschijnlijk binnen de kortste keren zilvervisjes. Deze kleine beestjes worden ook vaak aangezien voor andere soortgelijke zoals bijvoorbeeld papiervisjes. De zilvervisjes vindt u vooral in vochtige en warme ruimtes in het huis die niet goed geventileerd worden zoals op zolder, in de badkamer of in de keuken. Gelukkig zijn zilvervisjes niet schadelijk voor onze gezondheid maar wel voor onze spullen. Ze kunnen bijvoorbeeld uw behang of boeken beschadigen, zilvervisjes en papier zijn namelijk een slechte combinatie. Heeft u last van zilvervisjes of wilt u juist voorkomen dat u er last van krijgt? Dan zit u op de goede plek, wij geven u namelijk 6 tips om van zilvervisjes af te komen. 

1. Meet de luchtvochtigheid

Zilvervisjes houden van een hoge luchtvochtigheid. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimtes in uw huis niet te vochtig zijn. Meet daarom af en toe de luchtvochtigheid in verschillende ruimtes. Vooral als u nog geen last heeft van zilvervisjes is dit een goede tip, u kunt het dan makkelijk voorkomen. 

2. Let op de temperatuur

Net als van luchtvochtigheid, houden zilvervisjes ook van warmte. Dit is ook de reden dat zij vaak in ruimtes te vinden zijn zoals badkamers, hier is het warm en vochtig. Let vooral in de badkamer goed op de temperatuur. Gaat u binnenkort een nieuwe badkamer verwarming kopen? Zorg er dan voor dat u deze op een lage temperatuur en niet te vaak aan zet.

3. Zorg voor goede ventilatie

De luchtvochtigheid en temperatuur kunt u makkelijk verlagen, namelijk door goed te ventileren. Hierdoor zult u veel minder snel last krijgen van zilvervisjes. Daarnaast is het ook nog eens erg goed voor uw eigen gezondheid als u frisse lucht in uw woning heeft. 

4. Hygiëne is erg belangrijk

Het is erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw woning schoon is. Zilvervisjes zijn namelijk gek op bacteriën en schimmels, dit wilt u niet in uw huis hebben. Het is daarom noodzakelijk dat u uw woning goed en regelmatig schoon maakt. 

5. Voorkom zilvervisjes in uw kledingkast

Een plek waar zilvervisjes vaak te vinden zijn is de kleding kast. Dit komt doordat veel mensen hun kleding niet goed laten drogen. Door natte kleding in uw kast te leggen vergroot u de kans op zilvervisjes. Let hier goed op, zilvervisjes in uw kledingkast is misschien wel de ergste plek!

6. Naden en kieren dichten

Doordat de zilvervisjes zo klein zijn, kunnen zij zich erg snel verspreiden. Door allerlei kieren in huis kunnen zij zo naar andere ruimtes toe. Door de naden en kieren te dichten verkleint u de kans dat zij zich ook op andere plekken in huis nestelen.