Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

2 redenen om nieuwe dekbedovertrekken te kopen

dekbedovertrekken - Smulderstextiel

Is het voor jou normaal dat je je dekbed in een dekbedovertrek stopt? Heel goed, want je dekbed wordt zo beschermd tegen bacteriën en heeft zo een veel langere levensduur. Bovendien heb je als het goed is een dekbedovertrek van het materiaal dat jou het gewenste comfort biedt. Een dekbed kan daar normaal gesproken niet aan tippen. Een nieuw dekbedovertrek kopen is niettemin af en toe nodig. Via een goede webshop in dekbedovertrekken – Smulderstextiel is er daar één van – is dat echter een fluitje van een cent.

dekbedovertrekken - Smulderstextiel

Het materiaal bevalt niet

Als het goed is heb je een dekbedovertrek waar je huid blij mee is, zo suggereerden we hierboven al. Maar soms voldoet een overtrek wat dit betreft helaas niet aan de verwachting. Het kan ook zijn dat na verloop van tijd je huid opeens geen fan meer is van een bepaalde stof. Mocht je merken dat je minder goed slaapt dan voorheen en dat je je begint te irriteren aan het materiaal van je beddengoed, dan is onmiddellijk ingrijpen gewenst. Een goede nachtrust is immers de basis van goed functioneren overdag, dus daar zou je eigenlijk alles voor over moeten hebben. 

dekbedovertrekken - Smulderstextiel

Beschadigingen

Bij dat intensieve gebruik en het regelmatige wassen kan het natuurlijk niet anders of je dekbedovertrekken gaat op een gegeven moment slijtage vertonen. Van een paar kleine beschadigingen heb je geen last, maar als deze uitgroeien tot gaten dan is dat een ander paar mouwen. Een nieuw exemplaar is dan noodzakelijk