Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Tips voor het sneller verkopen van je huis

Als je en nieuw huisje op het oog hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je oude huis verkopen. Het liefst op een zo zorgeloos mogelijke manier. Toch kan deze verkoopperiode voor veel stress zorgen, want stel je vindt geen kopers en je zit straks met dubbele lasten? Of wat als er ver onder de vraagprijs geboden wordt? Om je een eindje op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet, waarmee je jouw huis binnen no-time verkoopt! Lees dus snel verder.

Foto’s

De eerste indruk van een woning is alles bepalend. Mensen moeten er een goed gevoel bij krijgen en moeten zichzelf kunnen zien wonen in het huis. Daarom is het extreem belangrijk dat je goede foto’s laat maken van je huis. Zorg ervoor dat kamers optimaal belicht zijn en vanuit een hoekpunt gefotografeerd, zodat de kamer groter lijkt. Bij het maken van foto’s geldt: less is more. Haal alle overbodige rommel en decoratie weg en laat alleen meubels staan. Mensen zijn visueel ingesteld en beoordelen een woning aantrekkelijker als deze zo minimalistisch mogelijk is ingericht, zonder persoonlijke spullen in het zicht. Hiernaast is het natuurlijk wel belangrijk dat je een zo representatief mogelijk beeld geeft van de woning.

Woningmarkt

Om je huis op te laten vallen in de woningmarkt zijn er een aantal dingen je kunt doen. Zet bijvoorbeeld het huis op Funda of schakel hulp in van een makelaar Rotterdam. Zij hebben toegang tot meerdere verkoopkanalen, waardoor je dus een groter publiek aanspreekt. Ook kan een makelaar de woning taxeren en zo een inschatting maken hoe lang het kan duren voordat de woning verkocht is. Als je sneller van je woning af wilt moet je er rekening mee houden dat de vraagprijs ook lager moet zijn. Wil je niet zakken met de prijs? Houd er dan rekening mee dat de verkoop ook enige tijd in beslag kan nemen.