Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Hierom kiest u voor een stalen schuifdeur

interieur architect utrecht

De deuren in je huis kunnen van grote invloed zijn op de uitstraling van je huis en je interieur. Waarschijnlijk heb je ze de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen, een van de grootste woontrends van de laatste jaren is namelijk de stalen schuifdeur, en dat is niet voor niks. Wij zetten de redenen van de populariteit voor u op een rijtje.

Ideaal bij elk interieur

Stalen schuifdeuren zijn er in alle soorten en maten, en passen daardoor bij elk interieur. Met stalen deuren in namelijk alles mogelijk; ze zijn perfect te combineren met eigenlijk alle woonstijlen. Modern, landelijk of industrieel? de stalen deur past overal tussen en is een stijlvolle toevoeging op je interieur.

Lichtdoorlatend

Een van de grootste voordelen van stalen schuifdeuren, is dat ze ontzettend veel licht doorlaten. Niet alleen zorgen huizen die veel licht doorlaten voor een gezonde dagelijkse dosis daglicht, ook zorgt dat daglicht voor een 15% hogere productiviteit omdat we bij genoeg licht veel geconcentreerder aan het werk kunnen, en heeft het een positieve invloed op je humeur en je vermoeidheid. Wel zo gezellig voor de mensen met wie je samenwoont. Tot slot levert het ook nog eens extra geld op; bij veel licht in huis zet je namelijk veel minder vaak de lampen aan, wat vooral in de zomer ook nog eens onwijs scheelt op de elektriciteitsrekening. Lekker energiebesparend dus!

Ruimtebesparend

Naast lichtdoorlatend, zijn stalen schuifdeuren ook onwijs ruimtebesparend. Dit omdat er bij het openen natuurlijk geen deur de ruimte in komt draaien. Daarmee zijn stalen schuifdeuren ideaal wanneer je in een kleine woning woont, je een kamer en suite wilt realiseren, of een ruimte een open karakter wilt geven. Of juist andersom, wanneer je de behoefte hebt om een grote ruimte op te delen in twee aparte kamers. Je kan de schuifdeuren gewoon in de muur laten schuiven, en zo zo volledig uit het oog laten verdwijnen!

Stalen schuifdeur aanschaffen?

Wil je ook meer licht in de kamer, of irriteer je je aan het ruimtegebrek, wellicht is en stalen schuifdeur dan wel de ideale oplossing voor je. Kijk dan hier voor meer informatie over de diverse soorten stalen deuren, en laat je inspireren door de verschillende prachtige voorbeelden.