Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Helpt zonwering bij het isoleren van mijn huis?

Zonwering wordt natuurlijk gebruikt voor het buitenhouden van de warmte. Maar houden ze in de koudere maanden ook de warmte binnen?  Screens van Luxaflex sluiten het hele raam of om zo de warmte buiten het huis te houden, in dit artikel gaan we echter kijken naar het feit of ze ook andersom kunnen werken.

Beschermt het scherm tegen de kou?


Heeft u problemen met het feit dat sommige delen van uw huis warm zijn in de zomer en koud in winter? Dit kan zijn omdat kamers met ramen veel minder geïsoleerd zijn dan kamers zonder ramen. U zult niet snel denken, maar een van de beste oplossingen voor dit probleem is het kopen van jaloezieën voor uw ramen. In deze tekst wordt u uitgelegd wat de isolatiewaarde van het display is. Bovendien krijgt u alle andere manieren te zien om uw ramen te bedekken.

Wat is zonwering en wat doen ze?


Screens zijn een luifel van zacht materiaal. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag en hebben ze een moderne uitstraling. Schermen zijn bedoeld om zonlicht tegen te houden. Het mooie van schermen is dat je huis niet helemaal donker wordt. Het scherm filtert alleen het zonlicht weg en zorgt ervoor dat niemand last heeft van zonlicht. Door deze functie hoef je je lampen niet onnodig aan te doen want er komt wel gewoon licht doorheen.

Kou tegenhouden

 
Het is een screen van zacht materiaal en er kan ook nog eens licht doorheen komen. Je zult dus vast denken, hoe kan dit dan kou tegenhouden? Ja dit doen ze enigszins en dat komt door het dunne isolerend laagje wat de screens bevatten. Ze hebben dus als extra pluspunt dat ze een beetje isolerend werken, echter niet zo goed dat je geen isolatie hoeft aan te schaffen voor je woning.

Andere manieren van zonwering

Andere manieren van zonwering die zeer goed werken tegen de hitte, zijn: markiezen en rolluiken. Markiezen zijn de oudste vorm van zonwering en deze worden aan de muur boven het raam bevestigd. De beste manier van zonwering blijft toch echter wel het rolluik, deze sluit namelijk het volledige raam af en laat geen enkel straaltje zon binnen. Ook duette shades sluiten het raam volledig af en zijn dus goed zonwerend.