Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Goedkope laadpaal van het merk Alfen

Het merk Alfen is een welbekend merk in de wereld van laadpalen voor elektrische auto’s. Zij specialiseren zich in het produceren van gebruiksvriendelijk en kwalitatief hoogwaardige laadpalen voor zowel zakelijk als particulier bedrijf. De firma is opgericht en gevestigd in Nederland en zij hebben sinds de jaren ‘30 al een uitgebreide ervaring met het produceren en onderhouden van hoog- en laagspanning apparaten. Inmiddels bieden zij een ruim assortiment in laadpalen aan en in onze blog bespreken wij één van de goedkoopste alfen laadpaal modellen die je kunt kopen. 

Alfen laadpaal EVE Single S-line

De Alfen laadpaal EVE Single S-line is een compacte laadpaal die je zowel op de muur als een bijbehorende paal kunt bevestigen. De paal is afzonderlijk te verkrijgen en niet essentieel om de lader in gebruik te nemen. Tenzij je geen beschikking hebt over een carport of een garage. De Alfen EVE Single S-line lader is één van de goedkoopste modellen van het bekende merk, maar dat doet zeker geen afbreuk aan de kwaliteit. Het verschil zit voornamelijk in de functionaliteiten van de lader die in vergelijking met de duurdere laders iets beperkter zijn.

Plug & Play charging

Een groot pluspunt van de EVE Single S-line is dat dit een Plug & Play charger is. Met andere woorden, je komt aanrijden, parkeert de auto, steekt de stekker erin en je loopt naar binnen. De lader begint direct met laden en door de load balance technologie wordt alleen de beschikbare stroom gebruikt om de accu weer op te laden. Dat heeft als groot voordeel dat je niet bang hoeft te zijn voor overbelasting van het net en dat de hoofdzekering eruit vliegt.

Beveiliging van de Alfen laadpaal EVE Single S-line

Wanneer je de Alfen laadpaal EVEN Single S-line thuis of op kantoor hebt hangen of staan wil je natuurlijk voorkomen dat iedereen er gebruik van kan maken. Daarom is de lader uitgerust met een RFID-lezer zodat de paal alleen met een bijbehorend pasje ontgrendeld en gebruikt kan worden. Je hebt hier wel een abonnement voor nodig. Waarbij je ook nog eens kunt kiezen voor een facturatie per maand. Ideaal als je gewoon maandelijks een factuur wilt ontvangen voor het stroomverbruik en de abonnementskosten voor het gebruik van het pasje. Overigens kun je dit abonnement bij Alfen zelf afsluiten of uiteraard via één van haar officiële partners.

Doe-het-zelf

De Alfen laadpaal EVE Single S-line wordt ook compleet geleverd als een doe-het-zelf kit en je kunt de laadpaal dan ook vrij eenvoudig zelf monteren. Als je tenminste genoeg verstand van zaken hebt. Toch is het advies om een installatieservice van bijvoorbeeld Laadpaal-outlet.nl erbij aan te schaffen. Zo weet je niet alleen zeker dat de laadpaal correct wordt geïnstalleerd, maar dat er ook geen problemen ontstaan. Daarnaast geniet je ook van een garantie en ontvang je hulp wanneer er bijvoorbeeld een storing optreedt. Wanneer je de laadpaal zelf installeert moet je eventuele problemen of storingen ook zelf oplossen. Uiteraard kun je dan alsnog een professional inschakelen, maar dan ben je vaak een hoop kosten kwijt. Dat wil je natuurlijk voorkomen.